Met deze tips raak je je vrienden niet kwijt op een festival

Ein-de-lijk is het dan zover. Paaspop trapte onlangs officieel het festivalseizoen af en we kunnen niet wachten om los te gaan! Een zomer lang samen met je vrienden genieten van heerlijke deuntjes, een zonnetje op de bol en misschien ook wel een biertje hier en daar. Toch gaat het bezoeken van een festival niet altijd over rozen, zo pist er wel eens onbekende tegen je tent en sta je soms ook ruim 20 min je tijd te verdoen in de rij van de wc’s.

Ook staat een festival natuurlijk synoniem voor het kwijtraken van je vrienden en een appje sturen gaat hem vaak niet worden. Niet alleen omdat je je telefoon niet meer snapt, maar vooral door het gebrek aan bereik. Omdat je vrienden vaak toch een groot aandeel hebben in het beleven van een festival lees je in dit artikel een paar tips hoe je je vrienden niet kwijtraakt op een festival, en wat je doet als je ze toch uit het oog verliest.

Zo raak je je vrienden niet kwijt op een festival

Doe een driehoeksmeting

Stel je staat samen met je vrienden volledig uit je plaat te gaan bij de main en je moet van al die Desperado’s ineens gruwelijk zeiken. Je vrienden willen niks missen, dus die gaan uiteraard niet mee. Geef ze eens ongelijk. Maar er is een simpele manier om je vrienden terug te vinden na een bezoek aan het toilet; het hebben van drie referentiepunten. Neem een punt dat direct voor je ligt, of het nu de derde boom naast het podium is, of de tweede versterker van rechts, het moeten gefixeerde punten zijn. Je hebt niks aan chick met een vlindertattoo op der schouders als referentiepunt, die lopen er waarschijnlijk wel honderd rond. Doe precies hetzelfde voor je linker- en rechterkant en als het goed is vind je jouw vrienden in no-time terug na dat goddelijk wc-bezoek.

Kwijt op een festival

Foto: By The Creek Festival

Bind ze aan je vast

Nu gaat dit voor grote groepen waarschijnlijk niet werken, maar ik ben sowieso geen voorstander om met een grote groep vrienden naar een festival te gaan. Om de simpele reden: hoe meer zielen, hoe meer verschillende interesses en dus meer kans om je squad uiteen te zien vallen. De één wil wat eten, de andere vind het een stage met kudt-muziek en nog een ander moet even bellen met z’n bezitterige vriendin die zich weer eens zorgen maakt. Maar voor kleine groepjes met dezelfde interesses is vastbinden DE oplossing. Handboeien, een stuk touw of duct tape, alles is veroorloofd! Ga als Siamese drie-, vier- of zesling jullie favoriete stages langs zonder elkaar uit het oog te verliezen en ben de toegewijde wingman die je altijd zegt te zijn. Je weet wat ze zeggen, samen uit, samen thuis.

Spreek een vaste plek af

Het is pseudowetenschappelijk bewezen dat oorzaak nummer één voor het kwijtraken van je vrienden op festivals ‘slechte gemaakte afspraken’ zijn. Nu snap ik dat je op de dag van het festival helemaal geen zin hebt in afspraken maken, maar afspreken waar je elkaar treft als je elkaar kwijt bent is een kleine moeite. Elk festival heeft namelijk een herkenbaar punt dat makkelijk te vinden is, ook al ben je katje lam.

kwijt op festival

Foto: Fest300

Vermijd deze kledingstukken

Op festivals is het vaak zien en gezien worden, dat snappen wij ook. Maar het nadeel van mensen die voor een ‘unieke’ festivaloutfit willen gaan is dat je over het algemeen niet de enige bent. Mannen trekken massaal een  kapotte jeans aan die eigenlijk nét te strak is, gooien hier een oversized effen shirt op, trekken lichte sneakers aan en als finishing touch doen ze een zwart petje op. Prima outfit hoor, begrijp me niet verkeerd, alleen is het een ramp als het gaat om het terugvinden van een vriend nadat je wederom bier bent gaan halen.

Als je een padvinders outfit of tankini aan trekt, zal dit wel anders zijn…

Voor dames is een festivaloutfit natuurlijk een dingetje. Waar mannen vaak de dag zelf kijken wat ze aantrekken, zijn vrouwen dagen, zo niet weken bezig met een outfit waarin ze zullen opvallen. Op onverklaarbare wijze verschijnen er op elk festival toch weer honderden vrouwen met een croptopje, denim shorts en een neusring gepaard met een choker. Helemaal top natuurlijk én ik ben de laatste die zal zeggen wat je op een festival wel of niet moet dragen, maar als je voor bovenstaande stukken kiest, maak dan wat tijd vrij voor het zoeken van je vrienden.

Ga alleen op pad

Dit is overigens niet voor iedereen weggelegd. Mocht je ondanks al je inspanningen toch al je vrienden kwijtraken, kun je het festival geweld natuurlijk ook alleen aangaan. Je kwam voor een leuke dag. Laat je vrienden dus voor wat ze zijn, ontmoet nieuwe mensen en maak vrienden met wie je de tent volledig af kan breken, maar waarvan je het niet erg vindt om ze weer kwijt te raken. Een soort wegwerp-vrienden dus, ideaal.

kwijt op festival

Foto: Ironsidephotography / @ironsidephoto

Total
27
Share