Awakenings beukt 2023 los: startschot technojaar geklonken, line-up Summer Festival gedropt

Het was de afgelopen drie jaar relatief stil en donker in de Lichtstad. Dat zeggen we niet als luidkeelse voetbalsupporter, hoor. Nee, Awakenings was al even niet meer op bezoek geweest. Dat was dé reden. Geen snoeiharde techno-BPM’s van Adam Beyer en geen lichtshows in de categorie hallucinerend.

Awakenings showt skillset in Eindhoven

Tot afgelopen weekend. Ín én rondom het Klokgebouw kwam de adem, geur, klank, smaak en feeling van techno weer vrij. De technobazen waren namelijk van zaterdagmiddag 14:00 uur tot zondagochtend 07:30 uur represent, met als resultaat dat Eindje weer een beetje kleur op de wangen heeft gekregen.

Mix van mensen net als de afsluitset van Reinier Zonneveld

Awakenings miste Eindhoven. Eindhoven miste Awakenings. Dat was aan álles en iedereen te zien. Letterlijk, want de mix van mensen was net zo goed als de in elkaar overvloeiende afsluitset van Reinier Zonneveld. Er waren twee area’s (W en X) die werden gevuld met namen als Amelie Lens, Kobosil en Joyhause. Waar je in Area W hangend op rechts stond tussen door de wol geverfde kale techno-experts van weleer, stond Area X bol van jonge early adopters met oversized T-shirts, cargo pants en golvend haar. Maar goed, tien minuten later was de publiek-line-up weer volledig omgedraaid. Tekenend, want álles en iedereen past op én bij Awakenings.

Deze gemêleerde samenstelling liefhebbers kwam samen in het al bijna 100 jaar oude Klokgebouw om hun helden te aanbidden. Want dat kunnen ze – aanbidden. De grote spelers achter de knoppen worden op handen gedragen zoals fans elkaar op de schouders dragen. Bijvoorbeeld Adam Beyer: hij speelt al sinds ’99 op het Awakenings-technoveld en in Eindhoven was het tijd voor zijn 100ste gig op het feest. Baas.

Mystery stage Y startschot voor Awakenings Summer Festival

Naast area’s W en X, was er ook mystery stage Y. Een cadeautje dat met verve werd uitgepakt. Hier showde Awakenings tussen neus en lippen door de volledige line-up van Awakenings Summer Festival. 7 t/m 9 juli wordt Hilvarenbeek weer omgetoverd tot de technoweekender aller technoweekenders. In de line-up kom je meer dan 110 artiesten tegen met álle namen waarop je hoopte. Meneer Beyer is er weer bij, Ben Böhmer, Tale of Us en publiekslievelingen Reinier Zonneveld en Amelie Lens worden ook weer opgetrommeld.. Voor alle hard techno fans staan onder meer I hate Models, 999999999, Dax J en Klangkuenstler klaar, terwijl Honey Dijon, Chris Stussy en het veelgeprezen housetalent TSHA voor groovy vibes zorgen.

, <strong>Awakenings beukt 2023 los:</strong> startschot technojaar geklonken, line-up Summer Festival gedropt

Meer dan 100.000 x gasgeven

Door deze namen komen, naast Nederlanders en Belgen, weer veel Spanjaarden, Cubanen, Japanners, Duitsers en Albanezen deze zomer naar het pittoreske Hilvarenbeek. Oftewel: heel de wereld komt. In totaal is er plek voor meer dan 100.000 beatzoekende mensen die zin hebben in gasgeven. Met natuurlijk slaapplekken in overvloed: dicht bij het technovuur op de Grand Camping, maar ook rust en luxe is te vinden op het Relax Resort. Vorig jaar waren we er ook bij – en ook dat ging ons aardig goed af. Check dit maar eens.

Vanavond moet je scherp zijn op de site van Awakenings, want om 20:00 uur gaan de tickets voor pre-registraties online. Precies 24 uur later wordt gedrukt op de startknop van de reguliere kaartverkoop. Nu alweer zin in.