Alsjeblieft: de ultieme ADE-list

CREDITS: Enrique Meesters / ADE

Daar waar de deuren van de meeste events ondertussen zijn gesloten, openen de deuren van hét mekka voor liefhebbers van elektronische muziek juist weer.

Het Amsterdam Dance Event staat om de hoek. En reken maar dat wij er zin in hebben.

De dikste feesten van ADE

Sterker nog: we kunnen niet wachten. Het liefst zijn we er elk feestje van ADE bij, maar helaas is dat nét niet helemaal mogelijk. Zelfs voor ons niet. Moet je nagaan. We hebben de afgelopen weken dan ook alle feesten van het dance event op een rijtje gezet, zodat we precies weten waar we eind oktober wél naartoe gaan. Ons lijstje van de dikste feesten delen we natuurlijk maar al te graag met jou, zodat jij tijdens ADE ook een ‘speed’run, no pun intended, kan houden. Nog een kleine tip: zorg ervoor dat je de dagen erna vrij houdt. We spreken uit ervaring.

ADE, Alsjeblieft: <strong>de ultieme ADE-list</strong>
Foto: Tom Doms / ADE

Awakenings: 9×9 invites ADE

Een goed begin is het halve werk. Daarom beginnen we meteen op de eerste dag van ADE met een feestje waar je u tegen zegt: 9×9 Invites. Met namen als Paula Temple, Charlie Sparks, Clara Cuvé en Cynthia Spiering  is dit zonder twijfel dé manier om ADE in te luiden. Bovendien wordt het feestje gegeven in de Gashouder. En elke ADE-liefhebber weet stiekem heel goed dat dit veruit de dikste locatie is van heel het event.

Verknipt ADE Thursday

Waarschijnlijk loop je er na één dag al aardig verknipt bij. Geen zorgen, tijdens Verknipt x ADE ben je namelijk niet de enige. In de United Studio’s brengt Verknipt drie verschillende stages waar je tot zes uur ’s ochtends keihard kan rammen. Namen als Raxeller, Doruksen en CLTX staan achter de knoppen bij de mainstage, terwijl Cloudy, Vera Grace en Cancel staan te draaien in de tweede studio. Dan is er nog de basement waar de grimmige sounds van Joe Sane, Aert en Carv te beluisteren zijn.

Audio Obscura x 10Y R LABEL GROUP

Op vrijdag staat er een heerlijk programma voor je klaar in de fabriek van RAW. In plaats van broeken, produceren ze die dag namelijk dikke sounds van Kobosil’s R LABEL GROUP. EBM, Inudstrial en grensverleggende techno komt allemaal samen tijdens deze Berlijnse party. En als ze ergens weten hoe je een feestje viert, dan is het wel in Berlijn. Tijdens deze show wordt je meegenomen in de krachtige sounds van dj’s als Melis, Kander b2b Frazier en Somewhen. Deze mag je dus niet missen.

Joris Voorn Presents Spectrum

Op zaterdag verplaatsen we ons weer terug naar de Gashouder om te genieten van Joris Voorn en zijn entourage. Sinds 2017 staat Amsterdam bekend als de hoofdstad van elektronische muziek en daar heeft deze man ook zeker aan bijgedragen. Met zijn ondergrondse technosounds zorgt hij er gegarandeerd voor dat de Gashouder staat te trillen. En met Adiel, DVS 1, Rene Wise, Rødhåd en Beste Hira als andere dj’s in de line-up, wordt dit hoe dan ook een feest waar je bij moet zijn.

Intercell x SNTS Invites ADE

We geven je trouwens wel een lekker dilemma mee: tegelijkertijd met de set van Joris Voorn en zijn crew, brengt Intercell namelijk SNTS naar Amsterdam toe. Samen met een paar keiharde artiesten in de vorm van Parfait, Vera Grace, OGUZ, Nico Moreno en Genetica toveren zij het Warenhuis op de Elementenstraat om tot grimmige partylocatie waar je al je energie kwijt kan. De keuzestress is dus real. Ook voor ons.

Club Heartbroken

Wanneer Marlon Hoffstadt a.k.a DJ Daddy Trance achter de draaiknoppen plaatsneemt, weet je dat het tijd is om de dansvloer op te gaan. En ja, dat is inderdaad een kleine knipoog naar ‘It’s That Time‘. Mocht je het nummer nog niet kennen: na één keer luisteren weet jij meteen waarom je naar Club Heartbroken toe moet. Zeker omdat Malugi tijdens hetzelfde event zijn mixing skills aan het grote publiek toont. Deze twee dj’s vormen samen het recept voor een bijzonder aanstekelijke trance-sound. Deze show duurt trouwens van 12 uur ’s middags tot 1 uur ’s nachts, dus ook een ideaal feest als je de volgende dag er nog enigszins vroeg uit moet.

I Hate Models Invites

Goed, het is natuurlijk een stuk verstandiger als je de dag erna gewoon lekker vrij neemt en kan uitslapen. In dat geval kan je namelijk vanuit Club Heartbroken gelijk door naar I Hate Models Invites. Hoewel ADE Hangover de officiële afsluiter van het Dance Event is, verzorgt I Hate Models Invites de laatste show waar je even flink tekeer kan gaan. Met de Franse dj ‘I Hate Models’ en zijn compagnons Anetha, Bad Boombox, Beste Hira en Funk Assault moet dat zeker goed komen.

Zullen de Rotterdam-vibes weer dunnetjes overgedaan worden?