CUPRA toont tijdens Primavera Sound Barcelona haar veelzijdigheid

Afgelopen weekend was het feest in Barcelona. De eenentwintigste editie van Primavera Sound stond weer op de planning en voor de tweede keer op rij kregen onze vrienden van CUPRA twee knallende podiums tot hun beschikking.

Wij stonden dan ook vrij letterlijk te springen toen we te horen kregen dat er voor ons nog een plekje vrij was in het vliegtuig richting de hoofdstad van Catalonië.

Meer dan ‘alleen een automerk’

Allright, je vraagt je misschien af wat CUPRA precies op een muziekfestival als Primavera Sound doet. Maar als je een beetje bijhoudt wat het Spaanse automerk de laatste jaren allemaal onderneemt, weet je ondertussen wel dat CUPRA meer is dan ‘alleen maar een automerk’. Na de eerdere samenwerking met ROSALIÁ, onderstreept CUPRA hun veelzijdigheid nog maar eens met de aanwezigheid op een van de grootste muziekfestivals van Europa. En geloof ons maar als we zeggen dat ze dat met succes hebben gedaan.

CUPRA, <strong>CUPRA</strong> toont tijdens Primavera Sound Barcelona haar veelzijdigheid

CUPRA Stage & Boiler Room x CUPRA

Allereerst was er de grote CUPRA stage waar we met de Costa Brava op de achtergrond het hele weekend hebben genoten van artiesten als Pusha T, Loyle Carner, Maggie Rogers, Folamour, Bad Religion, Yves Tumor, Holly Humberstone en Nia Archives. Geen misselijke namen binnen de muziekindustrie. En dan te bedenken dat we nog wat artiesten achterwege laten om het lijstje niet té groot te maken.

Als je bij de CUPRA stage nog iets verder doorloopt, kom je uiteindelijk terecht bij de Boiler Room van CUPRA. En in het kort: dat was rammen met hoofdletter ‘R’. Met DJ’s als Mura Masa, Drazzit, Two Shell, Avalon Emerson en MC’s in de vorm van onder andere LustSickPuppy, hebben we hier staan raven alsof het leven ervan afhing.

CUPRA, <strong>CUPRA</strong> toont tijdens Primavera Sound Barcelona haar veelzijdigheid

Metahype ook in Barcelona aanwezig

Last but not least was er ook nog de ‘Primavera on the Decks’ stage, waar CUPRA hun innovatieve vermogen weer showde. Ze zijn bij CUPRA al een tijdje bezig in de Metahype en tijdens Primavera Sound in Barcelona was dat niet anders. Bij deze stage kreeg je de kans om in een virtuele club je eigen DJ-skills te tonen. Misschien blijk je wel een natuurtalent te zijn en sta je volgend jaar zelf als DJ bij de Boiler Room het publiek gek te maken.

Aankomend weekend staat in Madrid het muziekfestival op de planning, waar CUPRA ook aanwezig is met twee podiums en de Metahype DJ-stage. En als je de line-up van net hebt doorgelezen en als een stekker baalt omdat je er niet bij bent geweest: niet getreurd, amigo. Tijdens Primavera Sound in Madrid van 8 tot en met 10 juni staan er in de Ciudad del Rock in Arganda del Rey namelijk exact dezelfde namen. Wij hadden het wel geweten: zo snel mogelijk dat vliegticket boeken en gaan.

Ook nog tijd voor racen in een CUPRA

Was het dan alleen maar dansen dit weekend? Neuh, dat niet. We hebben niet alleen keihard geknald op de (virtuele) dansvloer, maar ook op de zelfontworpen (virtuele) racebaan van CUPRA. Hoe kan het ook anders met de heren van CUPRA als hosts. Op de tweede dag maakten we tijdens de Exponential Experience een ritje in een ware CUPRA racecar – die qua uiterlijk wel een beetje deed denken aan het DarkRebel concept – op een parkeerplaats in het centrum van Barcelona. Nu klinkt een race op een lege parkeerplaats misschien niet heel enerverend, maar hé, het is en blijft CUPRA waar we mee te maken hebben: zij weten wel hoe ze een flinke portie dopamine bij iemand aanmaken.

Voorafgaand aan de rit kregen we daarom een Virtual Reality-headset op ons hoofd geplaatst waarna we via de headset in VR een volwaardige racetrack zagen. Via de microfoon begeleidde de bijrijder ons naar het beginpunt, waarna de race begon. De eerste twee laps waanden we ons in Berlijn, waar we met een moderaat tempo doorheen zigzagden. Toen we eenmaal een beetje opgewarmd waren kon het échte werk beginnen. Na Berlijn switchte het VR-beeld naar Barcelona, waar we vol gas doorheen scheurden. Al driftend door de bocht brulde de mechanische elektrische motor over het circuit heen, en wat hebben wij ervan genoten zeg.