De dikste feesten in Madrid

CREDITS: Danny Howe | Unsplash

Livin la vida loca.

Dat is toch wel een beetje ons Spaanse levensmotto. En als er een Spaanse stad is die wel weet hoe ze gek moeten doen, is het Madrid.

De 6 dikste feesten in Madrid

Een hele tijd werd Madrid misschien gezien als het lelijkere zusje van Barcelona, maar tijden veranderen, en de Spaanse hoofdstad ook. De koninklijke elegantie gecombineerd met het opkomende nachtleven zorgt ervoor dat Madrid dé plek is om even helemaal uit je bol te gaan. En daar helpen wij maar al te graag mee. Even vluchten Madrid checken en dan deze jongens een keer meemaken:

Mad Cool Festival

Oké, de naam is misschien een beetje afgezaagd. Maar dat betekent niet dat het feest dat ook is. Integendeel, dit festival dat zich opmaakt voor pas de vierde editie ooit, behoort nu al tot de Europese festival elite. Het festival focust zich op rock-, indie- en elektronische muziek en biedt altijd een enorme line-up. Voor elk wat wils, zelfs voor de 80.000 bezoekers die het festival per dag trekt. Dit jaar staan er namen als Tash Sultana, Red Hot Chili Peppers, Robbie Williams en nog veel meer op het podium. Checken dus.

La Riviera

Maak kennis met een van de meest traditionele clubs in Madrid: La Riviera. Deze club is al 50(!) jaar oud en is nog altijd een van de meest toonaangevende clubs in heel Madrid. Het vette aan deze club is dat je in hetzelfde weekend je favoriete rockband kan bezoeken in de ene zaal, om daarna keihard te raven in de andere zaal. La Riviera staat eigenlijk synoniem voor variatie. En keihard feesten natuurlijk.

A Summer Story Festival

Nog een festival dan, om het af te leren. A Summer Story Festival is de perfecte manier om je bezoekje aan Madrid af te sluiten. Sinds 2015 is dit festival de plek waar de beste elektronische DJ’s ter wereld bij elkaar komen, met dit jaar namen als Armin van Buuren, WADE en Nico Moreno in de line-up. De stages hebben een enerverende aankleding, met volop lighteffects en vuurwerk tijdens de shows. Een walhalla voor ravers, zo kan je dit festival ook wel noemen.

Fabrik Club Madrid

We maken even een switch van een groot festival naar een exclusieve nightclub. Waarom? Omdat Fabrik zeker weten een bezoekje waard is als je Madrid bezoekt. Met namen van het kaliber van Adam Beyer, Paco Osuna en Headhunterz ben je hier omringd door meesters van elektronische muziek. De club heeft vijf verschillende ruimtes waar je Ibiza-vibes gecombineerd met de klassieke Madrileense invloeden inademt. Zet deze met een dikke rode stift bovenaan je lijstje als je Madrid bezoekt, amigo.

Opium Club Madrid

Next up: de Opium Club. En nee, we hebben deze club niet geselecteerd puur om de naam. Al moeten we toegeven dat de naam in ieder geval niet in hun nadeel werkt. Hands up. Om deze club binnen te komen moet je er in ieder geval sophisticated bijlopen, want deze club is exclusief. Met hoofdletter E. Deze club staat garant voor een geweldige nacht, met glitter & glamour alom. Het excentrieke gedoe is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar als je ervan houdt dan is dit de place to go.

Teatro Kapital

Ooit een nachtclub bezocht met zeven verdiepingen? Wij ook niet. Maar nu we kennis hebben gemaakt met het Teatro Kapital, willen we zo snel mogelijk onderweg. In het centrum van Madrid wordt je bij het Teatro Kapital ondergedompeld in het Madrileense nachtleven. Elke vloer heeft zijn eigen sfeer en zijn eigen stijl. Exact zoals wij het zouden invullen. Het vette aan deze club is dat het gebouwd is in een oud theater – vandaar dus ook de naam – en dat het al 27 jaar oud is. Ze weten hier met al die ervaring dus wel hoe ze een dik feestje organiseren.