Reinier Zonneveld beukt nieuw wereldrecord in de boeken

CREDITS: Maarten de Bruin Fotografie

Als je op een feestje staat waar Reinier Zonneveld draait, dan voelen de uren vaak als minuten aan. En of dat nou door Reinier zelf komt of door iets anders, laten we maar even in het midden.

Reinier Zonneveld kroont zich tot koning van techno

Anyways, tijdens de laatste set van de florissante artiest was het tijdsbesef bij de meesten al helemaal ver te zoeken. Afgelopen zaterdag zette de DJ namelijk een nieuw Guiness World Record neer voor de langste elektronische muziek-liveset ooit. Wij zijn al een tijdje overtuigd van de draaikunsten van Reinier Zonneveld, maar met deze stunt heeft hij toch echt zijn status als koning van de techno bewezen.

Reinier Zonneveld
Foto: Maarten de Bruin Fotografie

Perfecte timing van Reinier Zonneveld

De recordbrekende prestatie werd gevestigd op het eigen ‘Karren Maar Festival’ op de historische stadsblokken van Arnhem. En met de 11 uur en 11 minuten durende solo set van Reinier Zonneveld was er zonder twijfel genoeg te karren voor de bezoekers. De set begon om 12:49 en eindigde precies om 00:00 uur. En dat allemaal met een licht- en vuurwerkshow op de achtergrond waar de gemiddelde technoliefhebber van gaat watertanden. Naast de mainstage set van Reinier, was zijn label Filth On Acid ook aanwezig op de tweede stage. Hier vlamden onder andere Speedy J, Space 92, Joyhauser, Kiki Solvej en Zeltak. Ook geen verkeerde namen.

De reactie van de technokoning zelf

Het was de eerste editie van Reinier Zonneveld zijn eigen festival en daar kijkt hij, mede door zijn buitengewone prestatie, met trots op terug: “Karren Maar Festival was een uitzonderlijke ervaring van geluid en verbinding. Gedurende 11 uur en 11 minuten spelen, kreeg ik de kans om diep in de essentie van mijn muziek te duiken en onbekende gebieden van emotie en energie te verkennen. Het was een memorabele ervaring om de steun en energie van het publiek te voelen, wat resulteerde in een unieke sfeer.”  Na een succesvolle eerste editie zullen er vast nog heel wat memorabele toekomstige performances neergezet worden. Wij kijken er al naar uit.
LEES OOK
Alsjeblieft: de ultieme ADE-list
Daar waar de deuren van de meeste events ondertussen zijn gesloten, openen de deuren van hét mekka voor liefhebbers van elektronische muziek juist weer. Het Amsterdam Dance…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…