Awakenings: de onbetwiste koningen van ADE 2022

In het jaar dat de organisator 25 kaarsjes uitblaast, kan Awakenings zich kronen tot de onbetwiste koningen van afgelopen Amsterdam Dance Event.

Met zes dikke shows gepland in de Gashouder en drie in de Ziggo Dome, stond de organisatie (én menig techno-liefhebber) een marathon aan lasers, vuurwerk en kneiterharde sounds te wachten. Alle negen edities waren stijf uitverkocht, dus ook TicketSwap heeft een lekker slaatje uit de feestavonden kunnen slaan. Sterker nog: 20.000 liefhebbers zochten zelfs nog een kaartje voor één van de Awakenings-feesten.

Traditiegetrouw opende Awakenings ADE op woensdagnacht in de Gashouder, met Nina Kraviz, Hector Oaks, Cera Kin, Paula Temple en Reinier Zonneveld in een waar technowalhalla. De toon was gezet. Iedereen wist: ADE is terug van weggeweest en dit jaar wordt harder dan hard! Richie Hawtin, op de donderdag, en Charlotte de Witte op vrijdag, gingen er nog eens flink overheen.

, <strong>Awakenings</strong>: de onbetwiste koningen van ADE 2022
Foto: Mark Richter

Awakenings: live met Carl Cox en Reinier Zonneveld

Maar voor ons was het muzikale hoogtepunt toch wel de liveshow op zaterdagmiddag in Ziggo Dome: Carl Cox Presents Awesome Soundwave. De oudgediende laat zien dat hij nog steeds de baas van de techno is, maar gaf juist de nieuwe generatie ook een kans. Niemand minder dan de in Versace gehulde hype van het moment, Reinier Zonneveld, sloot in stijl af. Hij, die wellicht verantwoordelijk was voor het grotendeels vullen van de zaal, begon zijn set met een hele harde remix van Dance With The Devil, en direct wist je hoe de rest van de avond zou gaan verlopen. Een extra glaasje hydratatie was geen overbodige luxe. Reinier, die we in MANIFY Magazine #2 nog spraken over het belang om elke keer weer alles te geven als DJ, voegde daad bij zijn woord.

AFTERLIFE

Vervolgens kon je je ogen laten prikkelen bij AFTERLIFE. Waar de beelden van Eric Prydz’ HOLO op woensdag het hele land doorgingen, konden ze er bij Awakenings op de zaterdagnacht in Ziggo Dome ook wat van. Wat ons betreft een visueel hoogtepunt, begeleid door heerlijke melodische techno. Perfect om Amsterdam Dance Event voor ons mee af te sluiten. Er stond nog een heel gewild feestje op de planning: Audio Obscura Sunrise in The Loft. Maar ergens zijn onze lichamen tijdens de coronaperiode ook twee jaar ouder geworden en protesteerden tegen. Van horen zeggen hebben we heel wat gemist en gaan we er alles aan doen om er volgend jaar wél bij te zijn. En dat zou jij ook moeten doen. Welterusten Amsterdam, en tot volgend jaar!

, <strong>Awakenings</strong>: de onbetwiste koningen van ADE 2022
Foto: Mark Richter
, <strong>Awakenings</strong>: de onbetwiste koningen van ADE 2022
Foto: Stef van Oosterhout
, <strong>Awakenings</strong>: de onbetwiste koningen van ADE 2022
Foto: Stef van Oosterhout
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…