Voel je Batman op de XDiavel S

Het Diavel model van Ducati is wat je zegt ‘one of a kind’. Er zijn niet veel motoren vergelijkbaar met die prachtige beest van de Italianen. Oké, misschien de tweewieler van Batman. En dat is precies het gevoel dat je krijgt, wanneer je de motor bestijgt.

XDiavel S

Wij hadden de XDiavel S een week lang onder de bips. De X staat voor de crossover van twee werelden. Aan de ene kant is dit model ideaal voor lange, relaxte trips op relatief lage snelheid. Aan de andere kant vind je meer de wereld die Ducati karakteriseert, een wereld van technische verfijning en zeer hoge prestaties. Ook op hoge snelheid.

Manify Ducati_XDiavelS10

Design

Is het een chopper? Neen. Is het een naked? Neen. Is het een racer dan? Ook niet. Het is een XDiavel S. Het ontwerp is lang, laag, gespierd en doet heel futuristisch aan. Met een motor als deze geef je geen extra gas bij een terras – dat doe ik sowieso niet -, maar rijd je het liefst zo langzaam mogelijk voorbij. Zodat de toeschouwers zo lang mogelijk kunnen genieten van het aangezicht van de fiets. Hij is werkelijk prachtig. Qua looks, de meest bijzondere motor in de stal van Ducati.

S

In de S-versie komt het ware vakmanschap van de Italianen naar boven. Aandacht voor detail en exclusiviteit voeren de boventoon. De S is voorzien van nét dat extra’s qua design, wat de motor zo speciaal maakt. Denk aan de exclusieve ‘Thirlling Black’ in hoogglans op de tank. Dat in combinatie met matzwart en een rode draad in het centrum. Daarnaast is de motor standaard voorzien van een Daytime Running System, ofwel dat dat sexy ledlampje rondom de koplamp altijd aanstaan. Nice!

Testastretta DVT 1262

De XDiavel S is bezit een Testastretta DVT 1262 twee-cylinder, welke zowel in hoge als lage toeren presteert. Het vermogen wordt niet meer uitsluitend en rechtstreeks geregeld door de gaskabel, maar loopt door de besturingseenheid die, op basis de gekozen rijmodus, een signaal stuurt naar de gasklep. Ofwel: Ride-by-Wire. Zo heeft de motor in Sport Mode 156pk en in Urban Mode ‘slechts’ 100pk.

Misschien heeft de XDiavel S nog wel het meeste weg van een Dragster. Dit idee wordt kracht bijgezet door de ‘Ducati Power Launch’, zeg maar een launch control die gewend zijn van auto’s, maar dan op een motor. Ofwel, gegarandeerd een super snelle start!

Manify Ducati_XDiavelS1

Luxueus motorrijden

De stijl druipt van de Ducati XDiavel S af en daarnaast is het een technisch hoogstandje. Denk aan starten terwijl de sleutel nog in je zak zit, de verschillende rijmodi, cruise control, een volledig LED verlichtingssysteem en Bluetoothconnectie met je telefoon.

We zijn ontzettend groot fan van deze heerlijke Ducati. En dat zou jij ook moeten zijn! Om de XDiavel S zelf eens te testen, check je de website van Ducati.

Total
1
Share