Het verhaal achter de man die met zijn motor over het water surfte

Weet je nog die kerel die met zijn crossmotor over het water scheurde alsof het de normaalste zaak van de wereld is? In 2015 surfte stuntman Robbie Maddison met een aangepaste motor over de enorme, gevaarlijke golven van Tahiti. Gaat er al een belletje rinkelen? Nee? Fris dan hier even je geheugen op.

Behind the Dream: The Making of Pipe Dream

Het ziet er heel wreed uit, maar hoe kreeg hij dat voor elkaar? Wij kwamen een toffe docu tegen waarin we een kijkje achter de video krijgen. In drie delen leggen Robbie Maddison en zijn crew uit wat er allemaal bij de stunt kwam kijken en hoe het ze uiteindelijk gelukt is. Want wie denkt dat deze man zomaar het water opging, heeft het mis. Het project (Pipe Dream) kostte jaren aan voorbereiding en kende vele tegenslagen. Sit back, watch and enjoy! 

Part 1

De crew komt aan in Teahupo’o, waar Maddison’s monteur meteen aan de slag gaat met het prepareren van een KTM 250 SX. Ondertussen gaan Maddison en zijn team richting de plek waar het uiteindelijk allemaal moet gaan gebeuren. Om zich voor te bereiden op het grote moment, trotseert Maddison de golven op een surfboard in zijn complete motoruitrusting.

Part 2

In het tweede deel van de docu zie je hoe Maddison met zijn motor de eerste poging op het water waagt. De poging mislukt, de motor verliest vaart en zakt naar de bodem van de zee. Na kleine aanpassingen aan de motor probeert hij het de volgende dag weer. De bike blijft nu boven water, maar door een kleine inschattingsfout knalt Maddison hard tegen de zijkant van de boot…

Part 3

Nu gaat het echt gebeuren. Maddison en zijn crew gaan op zoek naar de perfecte golven om eindelijk de droomstunt werkelijkheid te laten worden. Maddison gaat het water op voor de final shot, maar de golven zijn zo sterk dat hij wordt meegesleurd. Hij verdwijnt onder water en de crew kan hem minutenlang nergens vinden…

Total
1
Share