Indian Motorcycle onthult de FTR 1200 en de FTR 1200 S

CREDITS: Indian Motorcycle

In de lente van 2019 zijn ze te koop: de Indian FTR 1200 en FTR 1200 S. America’s First Motorcycle Company Indian Motorcycle heeft deze twee nieuwe modellen onthuld. Beide geïnspireerd op de klassieke championship winning FTR750 race bike van het merk. Ze hebben kenmerken in zowel de styling als het design van de FTR 750 racer. Twee beesten die daarnaast ook exact de prestaties leveren die je kan verwachten.

The flat tracker for the street: Indian FTR 1200 en FTR 1200 S

De twee joekels van motoren hebben hun inspiratie gehaald van de wel bekende flat tracker. Met een buizenframe als basis en een sportieve rijpositie. De brandstoftank zit onder het zadel waardoor het zwaartepunt extra laag ligt en de motor een betere gewichtsverdeling heeft.

Beide uitvoeringen beschikken over dubbele Brembo remschijven voor uiterste controle en remkracht en een upside-down voorwielophanging. Voor een optimale airflow en power is het luchtfilter direct op het motorblok geplaatst, precies zoals dat ook bij de FTR750 is gedaan. Eveneens hebben ze hetzelfde ontwerp qua achterwielophanging en swingarm, om een soortgelijke racer-look te evenaren. Het plaatje is compleet met de door Dunlop ontwikkelde wegbanden met een flat track look a like profiel, een kettingaandrijving en een ProTaper flat tracker aluminium stuur.

Technologie

Beide ontwerpen beschikken over de nieuwste technologische snufjes voor de meest spannende en betrouwbare prestaties. Zo zijn ze uitgerust met volledige LED-verlichting, inclusief een nieuw high-output LED-koplamp voor betere zichtbaarheid. Een USB-poort én cruise control voor dat extra comfort.

Aandrijving

Beide motoren zijn uitgerust met een krachtige vloeistof gekoelde 1203cc V-twin met 120 PK en een koppel van 115 Nm met een laag vermogen dat de meest progressieve, voorspelbare kracht levert.

FTR 1200

FTR 1200 S

Natuurlijk is er meer. En dat is alles wat de FTR 1200 S biedt. Naast alle al opgesomde kenmerken is deze uitvoering nóg dikker. En ja, dat kan. De FTR 1200 S combineert de flat tracker stijl met geavanceerde, aanpasbare functies om zo een motor te creëren die perfect aansluit bij de persoonlijke rijstijl.

De motor heeft volledig instelbare piggy-back aan de voor- en achterzijde voor de voorspanning, compressie en terugvering. Een 4,3-inch aanpasbaar Ride Command LCD touch screen scherm met Bluetooth om mobiele apparaten te koppelen. Stabiliteitscontrole, ABS tractiecontrole en systemen die het liften van het voorwiel tegen te gaan. Alles voor dat extra beetje vertrouwen en controle, bij het wegsprinten. En als kers op de taart heeft de FTR 1200 S drie standen: Sport, Standard, Rain. De standen met de unieke gasrespons- en tractiecontrole zorgen voor meer controle welke situatie dan ook.

De prijs van de FTR 1200 zal starten bij $12,999. De FTR 1200 S kost uiteraard wat meer, deze prijs zal beginnen bij $14,999.

Total
9
Share