Harley-Davidson Street Glide

Op de zonovergoten wegen in de buurt van Split, Kroatië, testte ik de gloednieuwe Harley Davidson Street Glide. En over straten glijden deed ik. Met een glimlach van oor tot oor.

Harley Davidson Street Glide 2018

Na een flinke tijd geen motor te hebben gereden, stapte ik bij het hotel in Split in eerste instantie op de imposante, 372 kilo zware Harley Davidson Road Glide. De bochtige, Kroatische bergweggetjes deden me in eerste instantie niet al te best en ik moest echt aan de bak om de groep met ervaren motorjournalisten bij te houden. Na hard werken (het mooiste werk wat er is overigens) kwamen we bij de eerste foto- en videostop aan, waarbij we tevens wisselde van motor.

Ik stap over op de Harley Davidson Street Glide, en verwacht enigszins hetzelfde, comfortabele, relaxte maar ietwat logge rijgedrag. Maar niets is minder waar. Ondanks dat de Street Glide slechts 12 kilo lichter is dan zijn iets grotere broer, voelt de Street Glide een stuk compacter, lichter en zelfs wat sportiever.

Een foto-/videostop is constant stukje rijden, stoppen, keren, stukje terugrijden. En dat maal tien. Met bijna 400 kilo onder de bips en een flinke kuip die meebeweegt met het stuur, keek ik daar toch een ‘tikkie’ tegenop. Ik werd verrast hoe gemakkelijk het keren op een relatief smal bergweggetje ging met de Street Glide en hoe compact en wendbaar deze motor voelt.

Asfalt Vreten

De eerder genoemde smalle bergweggetjes zijn overigens een prachtig domein voor deze motor. De extreem stabiele wegligging, het comfort en het relaxte rijgedrag laten je zweven door het Kroatische berglandschap. Van heuvelachtige haarspeldbochten tot lange, uitgestrekte, bijna Amerikaanse wegen. De Harley Davidson Street Glide is er voor gemaakt om elk type asfalt op te vreten.

De ergonomische Batwing kuip zorgt er niet alleen voor dat de motor een Batman achtige look kijkt, het zorgt er ook voor dat je op elke snelheid een comfortabele zithouding hebt. Ook het Touchscreen TFT scherm waar naast navigatie ook een heel infotainmentsysteem in zit, blijft goed leesbaar hierdoor.

Super leuk Roel! Maar hoe zit het met de motor zelf?!” – hoor ik je denken. Het Milwaukee-Eight 114 (1868 cc) motorblok geeft je een enorm koppel (163Nm bij 3.000 tpm) en met een tankinhoud van bijna 23 liter heb je een flinke actieradius voor jouw roadtrip. En dan zou ik bijna het onmiskenbare Harley geluid vergeten te benoemen.

Met een motor waarmee je met je favoriete muziek uit de speakers knallend, de mooiste wegen aan het veroveren bent, wil je langer onderweg zijn dan een zondagmiddag. En dat is exact waar de Street Glide in uitblinkt. Met 71 liter aan kofferinhoud kun je genoeg spullen meenemen voor een mooie roadtrip. Inclusief een wel verdiend biertje aan het einde van de dag.

Wil jij dit roadtrip-monster in je bezit krijgen? Vanaf €33.500,- heb je een echte, karakteristieke asfalt vreter op de stoep staan. Is dat veel geld? Ja, dat is veel geld. Mijn advies is dan ook om hem zo min mogelijk op de stoep te laten staan. En bel me even als hij wel op de stoep staat, want dan ga ik graag een stukje rijden ;-).

 

Total
1
Share