Harley-Davidson presenteert toekomstvisie met iconische nieuwe modellen

Let’s face it: motorrijden was een hele tijd vrijwel alleen maar weggelegd voor mannen met grote snorren, leren kleding en die zich vast op de wachtrij hadden gezet voor een verzorgingstehuis. Gelukkig is daar een keerpunt in gekomen en zien steeds meer jongere generaties, waaronder wijzelf, het plezier in van de vrijheid die een tweewieler geeft.

Harley-Davidson, nog altijd een van de top notch merken in de motorindustrie heeft deze trend ook waargenomen en maakt zich met vier iconische nieuwe modellen klaar voor de toekomst. Zoals ze zelf zeggen: “Bij sommigen zal dit wat wenkbrauwen doen fronsen.” En dat is niet gek als je ziet dat de modellen in eerste opzicht totaal niet in lijn liggen met motoren die je kent van Harley. Maar als je een closer look neemt, dan begrijp je heel goed waar het merk mee bezig is. En wij worden er zeer enthousiast van!

Harley-Davidson: all for freedom, freedom for all

“Harley-Davidson is iconic because we’ve never been static,” zegt Matt Levatich, CEO van Harley-Davidson, Inc. Door deze enorme stappen te zetten willen ze de bestaande grenzen van het merk herdefiniëren, in de geest van hoe de oprichters van Harley-Davidson dat in 1903 ook deden.

Dit doen ze onder anderen met deze nieuwe modellen:

Harley-Davidson Pan America 1250

True, wij moesten ook even met onze ogen knipperen toen we dit ontwerp zagen, maar hebben het inmiddels omarmd. Sterker nog, misschien vinden we dit wel de hardste tourer die we ooit gezien hebben. Het doet natuurlijk denken aan de weg die Harley met de Fat Bob (waar we compleet van ondersteboven zijn) is ingeslagen. Zit je dan op je GS!

De Pan America 1250 is nog een conceptmodel, dus de échte versie – die in 2020 op de markt moet komen – kan hiervan afwijken. Maar wij hopen van niet!

Harley-Davidson LiveWire

Ook de motorindustrie moet er aan geloven: tanken doe je over een aantal jaar bij een stopcontact. De LiveWire is de eerste volledig elektrische motor van het merk en moet in 2019 al op de markt komen. Aan de ene kant zal de rijervaring in niets lijken op wat je gewend bent van Harley-Davidson, maar één ding weten we zeker: Harley brengt alleen maar pure kwaliteit op de markt. Dus aan de andere kant zal er ook weer niet zo veel verschil in zitten.

Harley-Davidson 975 Streetfighter

In de toekomst is het merk van plan om meer motoren in het middelzware segment (500cc tot 1250cc) uit te brengen. De Streetfighter is met 975cc daar één van, die gepland is om op de markt gelanceerd te worden in 2020. Het model spreekt ons wat minder aan en doet een beetje denken aan de Buell XB12, maar desalniettemin zijn we ontzettend benieuwd hoe het straks rijdt.

“The bold actions we are announcing today leverage Harley-Davidson’s vast capabilities and competitive firepower – our excellence in product development and manufacturing, the global appeal of the brand and of course, our great dealer network. Alongside our existing loyal riders, we will lead the next revolution of two-wheeled freedom to inspire future riders who have yet to even think about the thrill of riding.”  – Matt Levatich, CEO Harley-Davidson

Daarnaast hebben ze ook nog drie toekomstige modellen geïntroduceerd waar nog wat minder duidelijkheid over is, maar wel mooi laat zien wat de toekomstvisie van Harley-Davidson is:

Toekomstig custom model

Harley geeft ons met dit model vooralsnog de énige reden waarom we zin hebben in 2021 – want geen zin dieper de 30 in te duiken. Maar goed. Bedenk die Fat Bob waar we het net over hadden on steroids: hier issie. Er is nog weinig bekend over dit model, behalve dat hij waarschijnlijk 1250cc gaat krijgen en dat het nog niet zeker is dat hij er zo uit komt te zien. Harley, wij bidden van wel. 🙏🏼

Toekomstige elektrische modellen

Gaan we nóg verder in de toekomst kijken, dan heeft Harley-Davidson de plannen om met in ieder geval nog twee lichtgewicht elektrische modellen op de markt te komen. We hebben het hier over 2022. Deze motorfietsen moeten het vooral gaan doen voor je in stedelijke omgevingen!

Total
1
Share