Harley Davidson Iron 883: The American Dream

We zijn ondertussen al een tijdje aanwezig in de motorwereld. En voor vele (niet) motorrijders is een Harley Davidson natuurlijk het summum van een motor en het rijden ervan. We konden dus niet achter blijven en gingen de weg op met een Harley Davidson Iron 883. En waar kwam hij beter tot zijn recht als bij The Gentlemans Ride?!

De Harley droom

Vele bekenden van me dachten wel echt dat een Harley het hoogtepunt van motorrijden moest zijn. Ik droomde niet per se van een Harley Davidson. Maar uiteraard ben ik er niet vies van om het allemaal te proberen. Gelukkig gaven de mannen van Harley me niet meteen een hele grote mee, want ik ben toch redelijk wendbare motoren gewend. Dus gingen we voor de iconische Sportster: Iron 883. Het schijnt de pionier te zijn van de rauwe gestripte custom stijl.

Harley Davidson Iron 883 Custom

Dat de Harley Davidson Iron 883 geen gewone motor is, dat zie je meteen. Het smalle frame maakt hem ontzettend wendbaar. En dat voor een Harley. Verder zit hij heerlijk, zelfs voor iemand van 1.90m. En ook na een dag te hebben gereden zat het tuck-and-roll zadel nog heerlijk. En ook de jaren typerende Sportster details blijven zichtbaar. Een drag-style stuur, een dubbele uitlaat en een perfect aansluitende benzinetank. En in mijn geval ook mooi matzwart mee gespoten, met het Harley Davidson logo en een adelaar.

Vlotte Amerikaan

Bij een Harley dacht ik altijd aan lekker cruisen en niet te hard rijden. Nu is de Harley Davidson Iron 883 natuurlijk geen racemonster, maar hij trekt lekker door. Dat komt dankzij het 883 cc-blok, dat goed is voor 52PK en de 250 kg van de motor. Wat ook mooi is, is dat hij luchtgekoeld is en dat hij Screaming Eagle uitlaten heeft. De Iron 883 maakt dus een heerlijk geluidje. Al mogen van mij de DB-killers er wel uit.

Hij kan van jou zijn

Een motor is natuurlijk nooit af. En een eigen Harley Davidson helemaal niet. Daarom kan je ontzettend veel mooie tools en onderdelen kopen om de Harley Davidson Iron 883 helemaal naar wens te customisen. De Harley Davidson Iron 883 koop je voor ruim €11k. Dan heb je wel echt een mooie motor. Helaas kan jouw geliefde er niet bij achterop, dus bedenk goed of je dat een positief of negatief punt vindt.

Total
0
Share