Flying Phantom: all black customized Yamaha

Dat wij fan zijn van customized motoren moge inmiddels duidelijk zijn. We vinden het prachtig om te zien wat voor kunstwerkjes motorbouwers iedere keer weer weten te maken. Toch vragen we ons wel eens af hoe een motor eruit had gezien als er niet aan de eisen van een opdrachtgever was voldaan, maar de bouwer vrij spel had gekregen. Deze Yamaha XSR700 ‘Flying Phantom’ van Rough Crafts is het antwoord!

Flying Phantom

Het Taiwanese Rough Crafts ontwierp speciaal voor Yamaha de zogenaamde FasterXSR-kit. Met het eerste productie sample wilde het bedrijf iets tofs doen, dus werd er besloten om een motor te bouwen waar ze zelf mee rond zouden willen scheuren. Zo gezegd, zo gedaan. Het resultaat is de prachtige Flying Phantom.

De naam Flying Phantom is afgeleid van de banden die onder het all black exemplaar zitten; een paar Pirelli Phantom Sportcomp’s. Daarnaast verreikten de mannen van Rough Crafts de motor onder andere met een titanium uitlaatpijp, handremmen van Beringer Brakes en schokbrekers van Gears Racing. Om het af te maken kreeg de tweewieler een volledig matzwart exterieur.

Eén ding is zeker; vanaf vandaag is de Flying Phantom niet alleen de droommotor van de creatievelingen van Rough Crafts, maar die ook van ons!

flying-phantom1

flying-phantom3

flying-phantom2

flying-phantom4

flying-phantom5

flying-phantom6

flying-phantom7

Total
16
Share