De exclusieve Ducati Diavel Diesel

Ducati en Diesel hebben op de Men’s Fashion Week in Milaan het kind van hun partnership onthuld, de Ducati Diavel Diesel. De motor is geïnspireerd op de hyperkinetische dynamiek van een post-apocalyptisch en retro-futuristische wereld (gaat ‘ie?) en zullen maar 666 exemplaren van worden geproduceerd. De motor zal wereldwijd worden verkocht vanaf april 2017 voor een prijs van ruim €25.000,-

Red Diavel

De Ducati Diavel is al heel dol, maar dit.. De Ducati Diavel Diesel wordt gekenmerkt door een met de hand geborstelde roestvrijstalen tank, met zicht bare lasnaden en klinknagels die de motor onmiskenbaar en tijdloos maken. Voorbeelden van puur vakmanschap en stijl zijn de tankdeksel, stuurkuip en de cover van het passagierszadel, dat gemaakt is met echt leer. En daarnaast drie identieke vlakken met daarop de drie D’s van Ducati, Diavel en Diesel. Anders onderscheiden kenmerken van deze bijzondere motorfiets zijn de zijdelingse luchtinlaat covers, gemaakt van rood methacrylaat en voorzien van het Diesel logo aan de binnenkant. Het rood komt ook terug in de Brembo remklauwen, de kettingschakels en het LCD-dashboard, die herinnert aan de vintage digitale displays.

162 HP Testretta 11° DS

De Ducati Diavel Diesel beheerst de weg terwijl deze licht en wendbaar blijft. Het 162 HP Teststretta 11° DS motorblok in combinatie met het Ducati Safety Pack (ABS en Ducati Traction Control) en Riding Mode, biedt een rijervaring die spannend en tegelijkertijd veilig en intuïtief is. De 240 mm brede achterband is kenmerkend voor de persoonlijkheid van de motor en dankzij de efficiënte chassis set-up, levert deze uitermate precieze handling, maar ook het comfort voor dagelijks gebruik.

Total
0
Share