Ducati Scrambler Sixty2: The Perfect Lifestyle

Het wordt tijd dat motorrijden niet alleen maar voor mannen op leeftijd en manvrouwen in leren tuinbroeken is. Het hoort een beetje bij de generatie die lekker in hun rokerige huizen de hele zondag MotoGP zitten te kijken op de bank. Onze tijd is aangebroken en laten we het huidige imago dus uit de slob trekken. Motorkleding is anno 2016 al lang niet meer onhandig en unfashionable, dus voortaan – mits het niet regent of vriest – pakken we de motor! To be more specific: …pakken we de Ducati Scrambler!

Ducati Scrambler Sixty2

Door het motormerk werden we uitgenodigd om de nieuwe Scrambler Sixty2 te testen in Barcelona! Een échte lifestyle bike en zeer toegankelijk. Het is de lichtste Ducati die momenteel op de markt is, maar doet niet onder voor de rest van de familie. Integendeel! Natuurlijk lever je met 400cc in op snelheid, maar door z’n grootte en gewicht is het een zeer handelbare motor met leuke power. Ideaal voor beginners, maar ook voor ervaren rijders die vooral veel door de stad willen cruisen.

Lifestyle

Een mooie vrouw is lachend nóg mooier. Dat geldt ook voor de nieuwe Scrambler. Het is een mooie motor en door z’n uitstraling is ‘ie nog mooier! Hij is gewoon écht heel cool. De surf-beach-skate-vibe die Ducatie deze nieuwe fiets heeft meegegeven is heerlijk. Met een zonnetje op je kop langs het strand en door de stad rijden, er is geen beter gevoel!

Specs

Voor 8,8k heb je een hele relaxte motor onder je kont. Hij doet vintage aan, qua look & feel, maar is qua techniek zeker van deze tijd. Het LED display geeft je dan ook informatie over al wat van belang is. De motor heeft 30kW aan power en beschikt, zoals alle Ducati modellen, over ABS.

De Ducati Scrambler 400cc is verkrijgbaar in drie kleuren: Ocean Grey, Shining Black en onze favoriet, Atomic Tangerine (ofwel: oranje). Er is heel wat aan de motor te customizen. Onze favorieten zijn de spaakvelgen en het geruite lederen zadel. Er zijn ook zeer toffe Chelsea boots beschikbaar, die Ducati samen met Blundstone speciaal heeft ontworpen voor deze motor. Ook kun je een speciale houder voor je skateboard aan de motor hangen en zeer binnenkort komt er ook een beugel voor je surfplank. Bali stijl!

Conclusie

De lifestyle die de Scrambler met zich mee brengt is echt top, al komt het misschien niet altijd volledig tot z’n recht in ons druilerige landje. Maar als het zonnetje dan een keer schijnt, dan voel je je vogelvrij op deze bike. En ga je een roadtrip langs de kust maken? Dan kan je niet zonder Ducati Scrabler Sixty2!

Total
1
Share