De superbike voor op de weg: Ducati Panigale 959

Stiekem was ik mijn hart al een beetje verloren aan Ducati. Dat gebeurde eigenlijk al bij de eerste kennismaking; de Multistrada 1200s. Na vervolgens de Monster en de Scrambler te hebben gereden en de WDW te hebben bezocht, was ik helemaal fan. En er stond nog iets moois op mijn lijstje; Ducati Panigale 959. De superbike van Ducati. Ik weet het, het is het kleine broertje van de 1299, maar de 959 doet er zeker niet aan onder.

Italiaanse perfectie

Ducati’s staan bekend om de prachtige Italiaanse motoren. ‘Ducatirood’ staat natuurlijk ook voor de vurigheid van de machines. Nu reden wij op een witte Panigale 959. In eerste instantie lijkt dat een vreemde eend in de bijt, maar wat is hij schitterend. En ik was niet te enige die dat vond. Iedereen kijkt je na, geeft je een duim op de snelweg of draait even zijn raam naar beneden bij het stoplicht. Inderdaad de Ducati Panigale 959 is een echte Italiaanse eyecatcher.

Vurige Italiaan

Naast dat het een prachtmachine is, is de 959 ook echt een beest. Je kunt hier maar beter niet meteen opstappen als de inkt op je rijbewijs nog nat is. Het blok perst ongeveer 160ok op het achterwiel van een motor die nog geen 200kg weegt. De Panigale 959 brengt je in ruim drie seconden naar de 100 km/h. In een auto vind ik dat cool, maar op een motor is het toch iets minder mijn ding. Ik heb het niet eens geprobeerd.

Asfalt verslinder

De Ducati Panigale 959 is een motor die gereden moet worden. Hij ligt heerlijk op de weg en het bochtenwerk is werkelijk fenomenaal. Je blijft het naar huis gaan maar uitstellen, omdat het maar leuk blijft. Het enige nadeel voor mij (1,92m) is dat het lang erop zitten niet heel comfortabel is. Al koop je volgens mij ook geen superbike om comfortabel van A naar B te rijden.

Dit wil je

Ben je op zoek naar een superbike? Dan kan ik je de Panigale 959 alleen naar aanraden. Maar eigenlijk is de 959 een allemansvriend. Ik hou zelf meer van touren, maar was helemaal weg van deze machine. Een nieuwe rode 959 kost je ongeveer €18,5k. Voor de witte variant betaal je €200 meer. Je kunt hem natuurlijk ook even huren en lekker van de Nederlandse wegen en zon genieten.

Total
0
Share