Diamond Atelier maakt super wrede BMW R nineT

We zien regelmatig toffe custom-made motoren voorbij komen, maar deze is wel heel bruut. De BMW R nineT is het werk van Diamond Atelier en is een echte eye-catcher. Alleen door het zien van de foto’s van deze motor krijgen wij al zin om ritje te maken. Dit beest wil je hebben!

Diamond Atelier

De mannen achter Diamond Atelier zijn de Duitse Tom Konecny en Pablo Steigleder. De heren zijn pas vier jaar bezig, maar hebben inmiddels naam gemaakt. De orders vliegen binnen. Eén daarvan resulteerde in deze prachtige BMW R nineT. Dat de opdrachtgever vertrouwen had in Diamond Atelier, blijkt wel aan de order die hij plaatste. Hij had slechts twee eisen; er moest een BMW boxermotor inzitten en de tweewieler moest een agressieve doch elegante uitstraling hebben. Het eindresultaat laat zien dat de mannen hem niet teleur hebben gesteld!

bmw-r-ninet1

BMW R nineT

Om aan de eisen van de man te voldoen, plaatsten Konecny en Steigleder een aangepaste, krachtige 1400cc motor. Hiermee is de BMW R nineT goed voor een indrukwekkende 145pk. En ook de andere onderdelen zijn zorgvuldig uitgekozen door het duo. Alleen het beste was goed genoeg. Zo bevat de motor een K&N filter, een Spark geluidsdemper en Pirelli Supercorsa SP2 banden. Daarnaast is de bike voorzien van veel custom-made onderdelen. Zo zijn de benzinetank en de staart speciaal voor dit exemplaar ontworpen en gemaakt, wat de motor nog net wat unieker maakt. Het met de hand gesneden Nubuk leren zadel maakt het geheel af en zorgt voor een comfortabele rit. We zeiden het al; deze tweewieler wil je ownen!

bmw-r-ninet5

bmw-r-ninet4

bmw-r-ninet8

bmw-r-ninet6

bmw-r-ninet7

bmw-r-ninet10

bmw-r-ninet9

bmw-r-ninet3

Total
0
Share