Deze customized Ducati is een plaatje om te zien

De kunst van het customizen van een motor zit ‘m in weten wat je moet veranderen én weten wat je met rust moet laten. Want sommige onderdelen zijn gewoon al heel tof, daar moet je niet mee kloten. De mannen van Birdie Customs hebben dit heel goed begrepen. Zij wisten deze Ducati 900 SS uit 2001 te transformeren in de ultieme tweewieler, zonder daarbij de originele kenmerken uit het oog te verliezen.

Customized Ducati 900 SS

Er zijn al heel wat custom shops die zich hebben gewaagd aan dit Italiaanse exemplaar, maar geen van hen kan tippen aan deze variant van Birdie Customs. En dat terwijl het Russische team zich pas relatief kort bezighoudt met het customizen van motoren. Van te voren hadden ze duidelijk in hun hoofd wat ze wilden; een lage, ietwat futuristische tweewieler. Ze besloten daarom om de tank te laten zakken, waardoor de bestuurder duidelijk een stuk lager zit dan op het origineel. Daarnaast haalden ze al het overbodige bodywork eraf, zodat het iconische buizenframe een verdient plekje in de spotlight kreeg. Dit geeft de motor instant een meer gestroomlijnde en moderne look.

Tel daar een andere achterkant, heel veel koolstofvezel en een paar gloedjenieuwe Pirelli Phantom Sportscomp banden bij op, en je weet ongeveer wat er nodig is geweest om deze masterpiece te creëren. Om het af te maken werd de bike nog voorzien van een likje rood, wit en groen, als eerbetoon aan zijn Italiaanse roots. Hier zouden we wel een ritje op willen maken!

ducati-900-ss1

ducati-900-ss2

ducati-900-ss5

ducati-900-ss6

ducati-900-ss8

ducati-900-ss4

ducati-900-ss3

ducati-900-ss7
Foto’s: Pavel Korotky
Total
0
Share