Deze custom BMW R100R is redelijk intens

Het in Munchen gestationeerde Diamond Atelier heeft aardig z’n best gedaan op deze R100R. Van origine zijn deze BMW’s al niet vervelend, maar deze custom editie slaat de plank volledig raak. Alle custom onderdelen van deze BMW R100R zijn met de hand gebouwd in het Atelier in Duitsland. Al zijn het er in dit geval niet veel. De R100R is vrijwel volledig gestript om er vervolgens alleen het broodnodige op te laten.

BMW R100R: ganz wunderbar

De in 1994 gebouwde R100R is eigenlijk een wegversie van de R100GS. Om hem een agressiever uiterlijk te geven hebben de mannen de voorvork met drie 7,6 centimeter verlaagd. Dat is aardig wat. Er zijn flinke banden met zeer dikke noppen onder de fiets gemonteerd. “Niet ideaal voor op de weg, maar er is genoeg grip. Soms heb je wat wheelspin fun at teh back, maar de look maakt het gelukkig goed,” aldus Tom Konecny van Diamond Ateliers op bikeexif.com.

Verder zitten er nog heel wat mooie dingetjes op. Ik noem ‘n uitlaatje van ‘n Akrapovic, ‘n zeer aardige 320mm double floating brake disk kit en een dikke luchtfilter. Maar het heerlijkste is toch die paintjobDark and brooding, mate. Heel nice in combinatie met de gouden koplamp. En dan dat minimale zadeltje…

Hier wil je toch geen nummerplaat onder hangen?

Total
0
Share