Badass motortrip voor beginners in Vietnam 

Over de gehele wereld kan je motortrips maken. Echter, kan je snel in de clinch liggen met de lokale wetgeving en is er veel bureaucratische rompslomp. Dit betreft de invoer van een motorvoertuig of het doorkruizen van een land met een motor. Daarnaast is het niet overal even makkelijk een motor te kopen of verkopen en dit qua papierwerk waterdicht geregeld te hebben. Maar wil je toch een dikke motortrip maken in enkele weken met een klein budget? Dan kan dat in Vietnam!

Met de motor door Vietnam

Honda for the Win!

Vietnam is een lang uitgestrekt land in Zuidoost-Azië. De motorrijders rijden dan ook vaak van het noorden naar het zuiden of andersom. Vietnam kent twee grote steden: Hanoi in het noorden en Ho Chi Minh in het zuiden. Het bemachtigen van een motor in Vietnam is kinderspel en er is er maar één die telt: de Honda Win. Deze motoren worden in beide grote steden verkocht en veel backpackers sluiten een deal gewoon op straat. Voor zo’n 300,- euro koop je in Vietnam een Honda Win en als je het een beetje goed speelt, speel je aan het einde van je trip quitte of hou je zelfs wat centen over.

Route

Wat Vietnam een prettig land maakt voor een motortrip is het feit dat je maar één richting op hoeft te rijden. Je gaat óf naar het zuiden óf naar het noorden. De route tussen de twee hoofdsteden telt zo’n 1692 kilometer. Onderweg kan je overnachten in de dorpjes die de doorkruisende motorrijders gewend zijn. Er zijn genoeg hostels en gezellige barretjes te vinden. De meest populaire tussenbestemmingen van noord naar zuid zijn:

Hoi Van Pass

De route is gemakkelijk te rijden en daarnaast heel mooi. Toch is er een deel van de route die er met kop en schouders bovenuit steekt. De zogenoemde Hai Van Pass. Dit is een spectaculaire route die in het lijstje mooiste kustroutes ter wereld staat. Het is onder andere weleens gebruikt als decor voor Top Gear. De Hai Van Pass kenmerkt zich door de slingerende wegen in de bergen en de haarspeldbochten die je geleidelijk naar een hoogte brengen van 500 meter. Dit klinkt misschien niet buitengewoon hoog, maar hou in je achterhoofd dat je dit doet met een adembenemend uitzicht op een blauwe zee. Natuurlijk zijn er wel dingen waar rekening mee moet worden gehouden. Zo kan het weer binnen tien minuten omslaan. Dat heeft vooral te maken met de hoogte en de heftige moessons die Vietnam kent gedurende het regenseizoen.

Je zult tijdens het rijden veel andere enthousiaste motorrijders tegenkomen. Je kan gemakkelijk onderweg aansluiten bij een groep, maar natuurlijk kan je ook voor de solo-experience gaan. Heb je na Vietnam nog niet genoeg gehad van het motorrijden? Probeer de oversteek naar Cambodja of Laos, hou daarbij wel rekening met het bovengenoemde papierwerk omtrent het invoeren van je Honda Win!

Total
5
Share