We reden de 2018 Harley-Davidson Forty-Eight Special

Als Harley-Davidson je vraagt om in Kroatië de nieuwe Sportster, de Forty-Eight Special, te testen hoef je natuurlijk niet lang na te denken. Natuurlijk! Zo gezegd zo gedaan. We vlogen naar Split en verkenden deze Kroatische kustplaats en haar prachtige omgeving met de 2018 Harley-Davidson Forty-Eight Special!

Harley-Davidson Forty-Eight Special

Aan de toch al vrij uitgebreide Harley-Davidson Sportster lijn is een nieuwe telg toegevoegd: de Forty-Eight special. De Harley-Davidson Sportster is wellicht de meest gebruikte basis voor custom build motoren en dat is wat deze motor uitstraalt. Harley wil met de nieuwe serie Sportsters deze heritage benadrukken. Met de Iron en de Forty Eight zijn ze daarmee goed onderweg.

De Forty-Eight ademt een 70’s West Coast-stijl dat zich uit in het subtiel belijnde artwork op de tank, het Tallboy stuur en de vele zwarte en chrome details, zonder daarbij de Harley-Davidson look uit het oog te verliezen. De custom feel komt door de kleine details als de ruimte tussen de tank en het zadel, de forward-foot controls, het volledig nieuw ontworpen solo-zadel en de vele (mat)zwarte en chrome details.

De 1200cc motor maakt de Harley-Davidson Forty-Eight Special een pittig speeltje, dat zich prima weet te redden in de Kroatische bergen. Het gewicht van 248 kilo, de zithouding met de voeten wat naar voren in combinatie met het ietwat verhoogde stuur zorgt voor dat je elke bocht relaxt in gaat.

Bochtenwerk

Is de Forty-Eight dan dé motor die je moet hebben? Qua looks is het een fantastische motor, als je er van houdt natuurlijk. Toch hebben deze looks ook een nadeel. Voor het lekkere bochtenwerk is het een heerlijke motor, maar op de snelweg houdt hij zich wat minder. Hoewel de zithouding relaxt is, is het geen echte kilometervreter. Ook de peanut-tank (10L) draagt hier niet aan bij, aangezien jij telkens degene zult zijn die om een tankbeurt vraagt.

Maar de vraag is of hij daar voor bedoeld is. Nee dus! Al is de Harley-Davidson Forty-Eight Special een fantastische motor voor degene die niet per se opzoek is naar een tour motor. Deze motor met heerlijke rijeigenschappen is namelijk ideaal om er met vrienden een zondag op uit te trekken. Via de dijk van koffietentje naar lunch of via bergweggetjes op naar het diner en de Weizen biertjes. Hij zal jou op elke plek met ontzettend veel plezier én bekijks brengen!

De Forty-Eight is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren: Vivid Black, Wicker Red en Billiard White, met elk hun eigen retro-lining op de tank. Met een vanaf prijs van €14.950 heb je de complete look zoals wij hem reden, maar vanzelfsprekend kun je hem nog verder customizen. Meer informatie vind je op  Harley-Davidson.com

Harley-Davidson Forty-Eight Special Harley-Davidson Forty-Eight Special Harley-Davidson Forty-Eight Special
Harley-Davidson Forty-Eight Special Harley-Davidson Forty-Eight Special

Total
0
Share