Binnenkort in de bios: 12 Strong

Oorlogsfilms. Mannen houden er van! En gelukkig is er vanaf 1 februari weer een nieuw pareltje in de bioscoop: 12 Strong. Een spectaculaire actiefilm over een team van Amerikaanse special forces op hun missie in Afghanistan.

12 Strong

12 Strong is een verfilming van het boek Horse Soldiers, dat het verhaal verteld van de waargebeurde missie in Afghanistan. Na de gebeurtenissen op 9/11 is de nieuwe kapitein Mitch Nelson (Chris Hemsworth, die je waarschijnlijk beter kent als Thor) aangewezen om met zijn team naar Afghanistan af te reizen voor een extreem gevaarlijke missie: de lokale rebellen overtuigen om samen met de Amerikanen tegen Taliban te vechten.

Gewend aan de modernste wapens en technieken, vechten (je raadt het nooit) 12 Amerikaanse soldaten zij aan zij per paard tegen Al Qaeda. Vertrouwen, vriendschap, loyaliteit en een flinke schuit actie komen samen in 12 Strong. Voeg dit samen met een top-cast en je hebt het recept van een echte kaskraker.  Vanaf 1 februari is de film in de bioscoop te zien, ook in IMAX.

Total
10
Share