Netflix brengt Tom Ripley terug in heerlijke zwart-wit-teaser

CREDITS: Netflix Media Center

Als we iets hebben geleerd van Leo DiCaprio als Frank Abagnale, is dat het heerlijk wegkijkt als je een oplichter aan het werk ziet. Nog zo’n voorbeeld: Tom Ripley. En Netflix pakt dat succesrecept weer op, maar dan stijlvoller dan ooit tevoren.

Nadat Ripley eerder op Tudum werd aangekondigd, hebben nu ook een teaser te pakken. In zwart-wit.

Meesteroplichter Tom Ripley maakt comeback

Bij velen zal direct een belletje gaan rinkelen. Hé, is dat die guy van The Talented Mr. Ripley, verfilmd in 1999? Yes, dat is-ie. Tom Ripley is terug als oplichter in een achtdelige minserie op Netflix, en ook deze serie is gebaseerd op de bestverkochte Ripley-romans van Patricia Highsmith.

Ripley
Foto: Netflix Media Center

Oplichter in de jaren ’60 van NY en Italië

In de serie zien we een Tom Ripley die begin jaren ’60 rondscharrelt als oplichter in New York. Hij wordt door een rijke burger ingehuurd naar Italië af te reizen. Daar moet hij zijn zwervende zoon zien te overtuigen om terug te keren. Maar goed, dat is geen appeltje-eitje. Tom raakt verzeild in een complex complot doordrenkt met bedrog, fraude en zelfs moord. De stijlvolle jaren ’60 van New York én Italië? Wij zijn erbij…

Hoofdrolspelers en releasedatum Ripley

Tom Ripley wordt gespeeld door de Ier Andrew Scott. Op dit moment sowieso the man of the hour door zijn rol in All of Us Strangers (en zijn bromance met Paul Mescal). Maar je kent ‘m ook uit Sherlock en Spectre. Naast Scott spelen ook Johnny Flynn (de dilettante zoon) en Dakota Fanning (de vriendin van de zoon) mee.

Ripley is geschreven door Oscarwinnaar Steve Zaillian: de man achter onder andere The Irishman, The Night Of en Schindler’s List. Als we de eerste zwart-witteaser bekijken, kunnen we al beamen: dit wordt weer een waar meesterwerk. Ook al kunnen we dat pas vanaf 4 april met volledige zekerheid zeggen, want die dag staat in de Netflix-agenda omcirkeld als releasedatum. Zin in.