Hier is de trailer van Joker: Folie a Deux

CREDITS: IG @toddphilps

First trailer coming April 9. Met deze heerlijke update deelde regisseur Todd Philips de officiële Joker: Folie à Deux-filmposter op zijn Insta.

Gisterenavond was het dan ook zover. Iedereen is al een tijdje hyped, en nu kunnen we toch wel echt stellen: de chemie tussen Lady Gaga en Joaquin Phoenix is real. En ook het feit dat muziek een hoofdrol speelt in de film, wordt door de trailer bevestigd.

Joker: Folie À Deux-trailer

Sinds dat Lady Gaga met blond haar, uitgesmeerde zwarte oogmake-up, een opvallend rood pak en de kenmerkende rode lippen is gespot in New York, wist iedereen dat raak zou zijn. De eerste ontmoeting in de trailer tussen Joker en Harley Quinn is legendarisch. Quinn zingt mee met een koortje, terwijl de Joker (of Arthur Fleck) langsloopt met zijn bewakers. Deze muzikale ontmoeting is dan ook meteen de rode draad voor de trailer.

Todd Philips als regisseur bij Joker: Folie à Deux

Naast de twee hoofdrolspelers en Todd Philips, werkt ook Scott Silver weer mee aan de opvolger van Joker. Over het plot is nog niet veel bekend, behalve dat Folie à Deux ‘waanzin voor twee’ betekent. Dat kan zijn dat één iemand waanvoorstellingen heeft, of dat twee mensen dezelfde problemen hebben in het koppie. De naam past dus perfect.

Muzikale klasse in nieuwe film

De geruchten over de muzikale richting waren dus gegrond. Alleen de trailer is al een theater masterclass. Hiervoor is componist Hildur Guðnadóttir opgetrommeld, die zelf aangaf dat de muziekkeuze een interessante beslissing was.

Maar daar doen we misschien de andere shots te kort mee. Zo zijn we bijvoorbeeld onder de indruk van het laatste shot. Op het glas van de cel van Arthur Fleck wordt een smiley getekend, en daar gaat hij met zijn gezicht achter zitten. Het ‘Joker-beeld’ dat dan verschijnt is nu al iconisch.

Goed, langzaamaan werken we dus naar 4 oktober 2024 toe. En doet doen ze met verve. Kijk maar mee:

Source: