Netflix onthult Amsterdam Empire: Nederlandse drugsserie met Famke Janssen

CREDITS: Bigstock

Drugsseries doen het goed. Steengoed. En allemaal als het een Nederlands randje heeft. Kijk maar naar de Netflix-cijfers van Ferry en Undercover. Precies in dat straatje staat nu een opvolger klaar: Amsterdam Empire.

En wie anders dan onze grootste ster, Famke Janssenkan Frank Lammers doen vergeten?

Netflix kondigt nieuwe Nederlandse drugshit aan: Amsterdam Empire

Op het Series Mania-festival in Frankrijk werd de nieuwe Nederlandse Netflix Original onthuld. De zevendelige serie is geschreven en gecreëerd door Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen: het team achter het Ferry Bouman-universum. Naast dat er een hoofdrol is voor Famke Janssen in de nieuwe Nederlandse drugsserie, is ze ook betrokken als uitvoerend producent. De drugs? Wiet.

Amsterdam Empire
Foto: Gabriele Stravinskaite | Unsplash

Synopsis Amsterdam Empire

In Frankrijk werd ook direct het verhaal van Amsterdam Empire verteld. We krijgen wéér te maken met een imperium, maar dit keer met een ander soort drugs. Waar Ferry Bouman zich vooral focust op uppers, gaan we in de nieuwe serie veel zien over downer-drug. Lees maar met de synopsis mee:

Jack van Doorn, de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshop imperium Jackal, heeft zijn hele carrière moeten vechten tegen criminelen, concurrenten en absurde Nederlandse wetten om uit te groeien tot de grootste van allemaal. Wanneer zijn affaire met een bekende journaliste uitkomt, blijkt dat zijn gevaarlijkste vijand al die tijd onder zijn dak woonde: zijn verraden vrouw Betty (Famke Janssen), een ex-popdiva die al zijn zwakke plekken en geheimen kent en niet zal rusten voor ze hem alles heeft afgepakt.

Het team aan het woord

Goed, na het succes van de eerste Nederlandse drugsseries op Netflix, gaat het team nu voor een nieuwe hoofdstuk. Nico Molenaar kijkt uit naar het nieuwe universum: ‘Na jaren in de wereld van Ferry Bouman te hebben vertoefd, is het spannend en opwindend om een nieuw universum te mogen creëren. Dat doe ik met mijn vaste partners in crime Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen en ik heb het voorrecht om deze keer de geweldig getalenteerde Jonas Govaerts aan het team te mogen toevoegen.’  

Daarnaast kan hij niet wachten tot de opwachting van de nieuwe ster: ‘Het was al heel lang mijn ambitie om onze grootste ster, Famke Janssen, terug naar Nederland te halen om haar voor het eerst in haar illustere carrière in een Nederlandse productie te zien acteren. Betty was geschreven met Famke in ons hoofd en ik ben dan ook waanzinnig blij dat ze met ons dit avontuur wil aangaan.’

En ook voor Famke is het eer, vooral omdat het haar allereerste Nederlandse rol is. ‘Ik kijk er enorm naar uit om terug te keren naar Nederland voor mijn allereerste Nederlandse rol! Het is een eer om samen te mogen werken met Nico Moolenaar en de rest van dit getalenteerde team. Ik ben dankbaar om weer met Netflix te mogen werken en een deel uit te maken van dit verhaal dat zich afspeelt in de prachtige stad Amsterdam, de stad waar mijn hart ligt.’

Dussss: de komende tijd houden we je scherp met updates over Amsterdam Empire, en, hopelijk, snel meer castleden en vette beelden. Naar verwachting verschijnt de serie in 2025. Nog even geduld, dus.

Amsterdam Empire
Gaan we veel van dit soort beelden zien? Foto uit Undercover // Netflix Media Center