Bizarre filmfeiten: deze dingen wist jij nog niet over de film scene

Veel scènes in de film scene kennen veel wittedoekliefhebbers vaak uit hun hoofd. Maar de wereld van rode lopers en gouden beeldjes kent ook nog veel geheimen. Geheimen die je eigenlijk wél wil weten. En wij helpen je daarbij. Maak kennis met de best bewaarde, meest smeuïge film scene facts.

The Film Scene Facts

The Theory of Everything

Na het zien van de film over hemzelf, schreef Stephen Hawking een e-mail die iedere filmmaker wil ontvangen. Hij vertelde aan directeur James Marsh dat hij op verschillende punten dacht dat hij naar zichzelf keek. 

Dat meneer Hawking een film over hem sowieso zag zitten, werd al eerder duidelijk. Hij leende namelijk zijn Companion of Honour medaille en een gesigneerde thesis uit als props voor de film.

Dallas Buyers Club

De legendarische film met Matthew McConaughey had een haar- en make-upbudget van $250(!). Een schijntje, dus… Toch wisten de artiesten op de set te werken met dit héle lage bedrag. En wat denk je? Het team won in 2013 de Academy Award for Best Makeup and Hairstyling. Dit is een knap staaltje ‘roeien met de riemen die je hebt.’

Nog meer facts? Dan ben je aan het goede adres in MANIFY Magazine #4! Hier wijden we drie pagina’s aan film scene facts: van holy-shit-feitjes tot watskeburt-momenten. Met onder anderen nog plek voor Quentin Tarantino ‘de acteur’.

Foto: Bigstock
Source:
Screenshot | Focus Features - Dallas Buyers Club
Total
0
Share