Bizarre filmfeiten: deze dingen wist jij nog niet over de film scene

Veel scènes in de film scene kennen veel wittedoekliefhebbers vaak uit hun hoofd. Maar de wereld van rode lopers en gouden beeldjes kent ook nog veel geheimen. Geheimen die je eigenlijk wél wil weten. En wij helpen je daarbij. Maak kennis met de best bewaarde, meest smeuïge film scene facts.

The Film Scene Facts

The Theory of Everything

Na het zien van de film over hemzelf, schreef Stephen Hawking een e-mail die iedere filmmaker wil ontvangen. Hij vertelde aan directeur James Marsh dat hij op verschillende punten dacht dat hij naar zichzelf keek. Dat meneer Hawking een film over hem sowieso zag zitten, werd al eerder duidelijk. Hij leende namelijk zijn Companion of Honour medaille en een gesigneerde thesis uit als props voor de film.

Dallas Buyers Club

De legendarische film met Matthew McConaughey had een haar- en make-upbudget van $250(!). Een schijntje, dus… Toch wisten de artiesten op de set te werken met dit héle lage bedrag. En wat denk je? Het team won in 2013 de Academy Award for Best Makeup and Hairstyling. Dit is een knap staaltje ‘roeien met de riemen die je hebt.’

Rocky IV

Acteurs hebben een handje van ‘doen wat je moet doen’. Zo ook Sylvester Stallone. Voor Rocky IV wilde hij zeker weten dat zijn boksscènes zo echt mogelijk leken. Daarom vertelde hij Dolph Lundgren om echt te meppen. ‘Als jij het zegt…’, moet Lundgren gedacht hebben. Een klap op de borst van Stallone zorgde ervoor dat hij in het ziekenhuis terechtkwam. Daar mocht hij pas weer uit na vier dagen.

The Hangover

Elke man wil met zijn matties een feestje à la The Hangover-squad. Maar wakker worden zoals Stu – zonder tand – is een ander verhaal. In de film is het al cool, maar het wordt nog mooier. Ed Helms mist namelijk in real life ook zijn tand. Hij gaat door het leven met een neppe, dus voor de film hoefde de crew die er alleen maar uit te halen.

Taxi Driver

Iconischer dan Taxi Driver gaat het niet snel worden. Des te verrassender is het dat deze cultfilm in twee weken is geschreven. Dat vertelde screenwriter Paul Schrader aan The Hollywood Reporter. Hij crashte bij een ex-vriendin en was constant aan het schrijven. Hij ging zo lekker dat-ie het retesnel af had. En we weten allemaal hoe Martin Scorsese het heeft uitgewerkt.

The Wolf of Wall Street

Als we iets lekker vinden om te lezen, dan is het wel dat meesterlijke scènes juist niet van tevoren vastliggen. Precies wat het geval is bij The Wolf of Wall Street. Tuurlijk we wisten al dat meneer Scorsese acteurs aanmoedigt om te improviseren, want dat deed hij bij Goodfellas ook al. 

Een geniaal voorbeeld: de scène waarin Jordan Belfort naar huis probeert te gaan na een avondje in de country club geïmproviseerd op de dag zelf. Hierin zie je een helemaal naar de klote Belfort met zijn voet zijn Lamborghini Countach open te maken.

Quentin Tarantino

Eindbaas Tarantino heeft zó veel gedaan, dat we hem de ruimte geven voor een aantal feitjes. Dat verdient hij wel, toch? Juist. Dat vinden wij ook. Zo is het misschien verrassend voor je dat Quentin meer acteercredits dan regisseercredits heeft. Hij maakte in 1987 zijn acteerdebuut in My Best Friend’s Birthday, één van zijn eerste eigen korte films. Terwijl zijn eerste échte masterpiece in ‘92 uitkwam: Reservoir Dogs.

Deze film was het startschot van veel restaurantscènes, want in élke film van Tarantino kom je een restaurant tegen. Van de Big Kahuna Burger in Pulp Fiction tot Calvin Candie’s diner in Django Unchained: hij laat geen eetkans onbenut.

, <strong>Bizarre filmfeiten:</strong> deze dingen wist jij nog niet over de film scene
Foto: Bigstock

Mini-rijtje – voor de lekker

Zin om nog even vluchtig een aantal feitjes op een rijtje voor je neus te krijgen? Ook dan zijn we er voor je. Hieronder een aantal toffe facts in vogelvlucht: 

  • De befaamde kat uit The Godfather was niet gecast, maar van de set geplukt en in de handen van Don Corleone gezet. 
  • Het scenario van You Only Live Twice – de vijfde Bond-film – is geschreven door Roald Dahl. Jup: van onder andere Sjakie en de chocoladefabriek en Matilda.
  • Tom Hanks kreeg voor zijn rol in Forrest Gump geen loonstrook, maar een percentage van de winst. Iets wat hem dus geen windeieren heeft gelegd…
  • Naast boksen, martial arts en vechten, leerden Brad Pitt en Edward Norton nog iets écht voor Fight Club: zeep maken. De beroemde roze zeepbar op de filmposter was dus the real deal.

Source:
Screenshot | Focus Features - Dallas Buyers Club