Zo versier je een bruidsmeisje

CREDITS: Jose Villa, via Plum Pretty Sugar

Vergeet Tinder. De beste plek om een stel vrijgezelle dames te ontmoeten is op een bruiloft. Je hebt al gemeenschappelijke vrienden waar je het over kan hebben, de liefde hangt in de lucht en niet geheel onbelangrijk: er is veel (gratis) drank. Nu zeggen we niet dat je jezelf op elk vrijgezelle bruidsmeisje moet gooien, maar er loopt er ongetwijfeld één rond die een leuke single gast (jij) wil ontmoeten.

Hier volgt een vijf-stappen plan om een bruidsmeisje te versieren, zonder uit de gratie te raken bij de bruid of bruidegom.

Stap 1: Bereid je voor

Elke bruiloft heeft die ene gast die constant fluistert hoe lekker de bruidsmeisjes wel niet zijn. Heren, wees alsjeblieft niet die gast. Als je jezelf gedraagt als een hitsige puber, gooi je al meteen je eigen ruiten in en kun je het bij de dames wel vergeten. Doe je eigen onderzoek over de bruid’s knappe vriendinnen op de ‘ouderwetse’ manier: social media. Als je geluk hebt, hebben de bruid en bruidegom zo’n mooi Facebook event aangemaakt waar iedereen voor is uitgenodigd en kost het allemaal wat minder moeite. Én behoud je ook nog een beetje zelfrespect. Op deze manier komt de toekomstige bruid er nooit achter dat je haar zusje al volledig gescreend hebt.

Stap 2: Maak jezelf nuttig

Op bruiloften kan van alles misgaan. Denk aan uitgelopen mascara, blaren op de voeten, afgebroken hakken, gescheurde jurken en waarschijnlijk nog een hele hoop meer. Zorg dat je wat pleisters en zakdoekjes op zak hebt, zodat jij te hulp kunt schieten als een van deze onvermijdelijke dingen voorvalt. Je zult dan bekend staan als de snel denkende gast, die met een veiligheidsspeld voorkwam dat de borsten van Vanessa er niet uitvielen tijdens de groepsfoto. Dit is niet alleen gewoon fatsoenlijk om te doen, maar zal de aandacht trekken van alle vrouwen op de bruiloft. En zorg natuurlijk dat je ook goed voorbereid bent, mocht Vanessa mee naar je kamer gaan.

Stap 3: Wordt niet straalbezopen

Dit advies lijkt misschien tegen de natuur in te gaan, maar als je op jacht bent naar een one night stand is gratis drank je vijand. We zullen de laatste zijn die zeggen dat je niets mag drinken, maar er is een verschil tussen aangeschoten en katje-lam. Geen enkele vrouw ziet de charme in een gast die de brokken kots op z’n colbert heeft zitten, dus hou je in. Pak tussendoor een glas water en mocht de dame, waar jij je ogen op hebt laten vallen, ook dubbel gaat zien, trakteer haar dan ook op een glas water. De andere bruidsmeisjes zullen je dankbaar jij doordachte baas. (Lees: back-up)

Stap 4: Slowen

Ja, je leest het goed, slowen. En dan bedoel ik niet het slowen wat je op een fuif deed toen je 14 was, met een halve meter tussenbeide en een grijns van hier tot Tokio. Die tijd is voorbij. Slowen (voor volwassenen) is een subtiele manier om toch wat intiemer te worden, zonder heel geïnvesteerd te raken. Wacht op een goed nummer en vraag haar: “Mag ik deze dans van je?”. Als ze niet ter plekke smelt of ze twijfelt, begeleid haar dan rustig naar de dansvloer alsof je Patrick Swayze uit ‘Dirty Dancing’ bent. Succes gegarandeerd.

Stap 5: stappen zetten

Als het feest op het einde loopt, is het tijd om je move te maken op het bruidsmeisje naar keuze en haar te vragen of ze mee naar je hotelkamer wil voor een drankje. Ze zal waarschijnlijk bekaf zijn van een lange dag op hakken en al het socializen, dat een klein slaapmutsje ongetwijfeld heel aantrekkelijk klinkt. Open een fles wijn en laat de fles ademen, dim ondertussen de lichten. Je was goed voorbereid toch?

De volgende ochtend

Oke, you did it. Maar een echte gentleman schopt zijn verovering niet zomaar het bed uit. Al is het 4 uur ‘s nachts, je brengt haar altijd veilig ‘thuis’, waar thuis op dat moment ook mag zijn. Op dit moment is discretie belangrijk. Je hoeft niet iedereen te laten weten wat zich af heeft gespeeld die nacht, helemaal niet als je de volgende dag nog een verplichte brunch hebt met de gasten. Wissel nummers uit, of niet, maar blijf een gentleman van begin tot eind, anders zou je wel eens een vervelend telefoontje van de bruid of bruidegom kunnen krijgen.

En wie weet? Misschien is de volgende bruiloft, waar je vrienden de bruidsmeisjes versieren, wel die van jou!

Total
0
Share