Dit is waarom mannen ineens allemaal aan yoga doen

‘Broga’ is dé nieuwe trend voor mannen. Fuck wierrook, kaarsjes en zweverige termen, heel mannelijk Nederland is over: yoga is niet alleen voor vrouwen. Mannen durven er nog niet altijd voor uit te komen, maar op zo’n matje staan stretchen is zo verkeerd nog niet…

Yoga om in shape te blijven

Als je een beetje met je lichaam bezig bent en je fitnesst bijvoorbeeld, dan weet je vast wel dat krachttraining je spieren letterlijk oppompt. Je krijgt er korte, strakke opgepompte spieren van. Ziet er nice uit, maar je wordt er alles behalve lenig van. En als je dan ook nog 40 uur per week achter een MacBookje zit te werken, dan gaat dat op een gegeven moment vervelen. Natuurlijk is je houding tijdens het werken heel belangrijk, maar je mist een goede doorstroming van het bloed naar je spieren en lenigheid. Ofwel langere spieren. Geloof me, ik spreek uit ervaring. Het is dus heerlijk om ze een aantal keer per week op te rekken!

Alle atleten stretchen en yoga is eigenlijk gewoon de ultieme manier van stretchen. Maar dan zwaar.

Yoga Stretch - Broga

Anti-stress

Daarnaast is het belangrijk dat je regelmatig momentjes pakt, dat je even nergens aan denkt. Tijdens fitness – eerlijk is eerlijk – ben je toch veel met je telefoon of sociale contacten bezig. En tijdens andere sporten ben je druk met het behalen van een doel, zoals bij voetbal bijvoorbeeld ‘het doel’. Yoga laat je écht een half uurtje tot een uurtje aan niks denken. Helemaal niks. En dat is echt fucking lekker.

Aan het einde van de oefening ga je in in de ‘Savasana’, maar aangezien we geen gekke termen gebruiken noemen we het ‘de lijkhouding’. Je ligt dan een soort van half te tukken en je bent half wakker, maar denkt nergens aan. Op dat moment ben je alles vergeten en hoop je dat dat moment nog uren duurt. Niks zweverigs aan, gewoon zwaar chill. En ook zwaar dus.

‘Broga’

Maar goed, om nou met een stel mannen te gaan stretchen in een hokkie, dat zie ik nog niet echt voor me. Misschien is het even wennen. Een ding is zeker: ik kijk liever naar dames (in yogapants) die in onmogelijke houdingen liggen, dan een stel gasten. Die waxinelichtjes neem ik dan maar voor lief.

Nu heb je je antwoord.

Namasté.

Mannen Yoga

Total
0
Share