Met deze tips start je zo een gesprek met iedereen

En toch voelt het niet helemaal vertrouwd: ergens in je eentje naar toe gaan. Een verjaardag, conferentie of netwerkborrel. Of misschien zelfs wel de sportschool om de hoek. Waarom is mij een raadsel. In veel gevallen maak je veel eenvoudiger contact met anderen als je er in je eentje op uit trekt.

“Nee ik wacht wel even op je, anders ben ik daar alleen en daar heb ik geen zin in.”

Chitty-chat

Sommige zijn er steengoed in, andere slaan al compleet dicht bij het idee: small talk. Hoe begin je zomaar een gesprek met iemand die je nog nooit eerder hebt ontmoet? En waar moet je het over gaan hebben?  Wij zijn de beroerdste niet en helpen je graag met wat tips.

Stop met de inkoppers

Lekker weer hè? Mwa, in het buitenland voelt het toch anders aan”. “Heb je die goal van Klaassen gezien?” Man up dude, dit soort gesprekken voeren je ouders met de buren, maar niet jij. Kijk om je heen en begin over iets leuks wat je opvalt in de ruimte waar je je bevindt. Je zal vast niet de enige zijn die iets opmerkelijks ziet. Probeer het wel positief te houden!

Couple Dating And Flirting In A Restaurant

Vraag naar een mening

Die heeft iedereen wel. Probeer het wel luchtig te houden, vooral als je iemand nog niet goed kent. Over het eten, de muziek, de sfeer. Probeer zware onderwerpen zoals de politiek of de huidige toestand in Syrie te vermijden.

Vraag om advies

“Mooie stropdas, waar heb je die gehaald?” “Het eten ziet er heerlijk uit hier, wat zou jij nemen?” Zomaar wat ijsbrekers. Vraag anderen om advies en je zal zien dat bijna iedereen bereid is om je te helpen. Gesprekstof gegarandeerd.

Vraag om een update

Is je ten ore gekomen dat iemand met iets bijzonders bezig is? Dit kan een reis zijn, maar ook een verbouwing. Enfin, dingen die iemand leuk vindt om over te vertellen.  “Ik hoorde dat je bezig was met [vul in] , hoe staat het er voor?”

Stel je nou eens voor dat het hypothetisch zou zijn

Dit kan een lastige zijn, mits je hem goed uitvoert. Je wilt natuurlijk niet als een complete weirdo overkomen. Stel je hebt net naar een metaforische speech geluisterd of je komt uit een film waar onwerkelijkheden plaatsvinden. Niets is leuker dan anderen te vragen naar wat zij zouden doen, als ze in de schoenen van het hoofdkarakter zouden staan. Vaak levert dit boeiende, maar ook hilarische gesprekken op.

Vraag naar hobby’s

Iedereen vindt het leuk om te praten over zijn of haar hobby´s, kinderen of huisdieren. Als je er achter weet te komen wat de interesses zijn van je confrere, heb je alvast een ingang. Allicht dat je een gesprek hebt opgevangen, of je merkt iets leuks op aan de kleding of accessoires van je gesprekspartner.

bigstock–128809529

Total
0
Share