De Samsung S8 versus de nieuwe iPhone

Dit jaar komen er weer twee spiksplinternieuwe smartphones uit. We hebben het dan over de koplopers op smartphone gebied en dat zijn de Samsung S8 en de nieuwe iPhone. Over beide zijn een heleboel geruchten gaande. Maar wat kunnen we nou echt verwachten van deze nieuwe versies? Apple heeft in 2017 een jubileumjaar en het lijkt er sterk op dat ze de release van een iPhone 7s overslaan om een verbluffende indruk te maken met de iPhone 8. Samsung blijft innoveren en komt al op 27 maart met de lancering van de Samsung S8 die potentieel de snelste smartphone ooit zal zijn. Is jouw telefoon aan vervanging toe? Dan geven we je graag een duwtje in de goede richting.

De nieuwe iPhone

iPhone 8
Bron: iPhoned

Apple gaat grote stappen zetten in 2017 en de nieuwe iPhone komt er in ieder geval heel anders uit te zien dan de voorgaande versies. Apple wilt de iPhone 8, in samenwerking met Samsung, voor het eerst uitrusten met een OLED-display. Dit scherm is energiezuiniger, kan diepere zwarte tinten weergeven én is beter buigbaar. Dat geeft het design ook meteen een nieuw karakter. De voorkant kan volledig bestaan uit het display en heeft dus geen randen meer nodig. Verder zijn er veel speculaties over draadloos opladen en het verdwijnen van de homeknop. Dat zou betekenen dat je, in tegenstelling tot de iPhone 7, kunt opladen en tegelijkertijd muziek kunt luisteren. Het lijkt er ook op dat de nieuwe iPhone een sterkere batterij krijgt, dieper onder water kan én een 3D-camera krijgt. Maar as usual houdt Apple dit nog allemaal zo goed mogelijk geheim.

De Samsung Galaxy S8

samsung s8 2
Bron: Android Planet

Over de Samsung Galaxy S8 is al wat meer zekerheid. Zo bestaat bijna de volledige voorkant uit scherm, waardoor je dus een veel groter beeldoppervlak hebt. Dit betekent ook dat de telefoon praktisch geen randen bevat. Het design wordt meer rond en gebogen. De kwaliteit van het scherm is extreem hoog. Met een resolutie van 2960 x 1440 is het zelfs beter dan Quad-HD. Je foto’s en video’s zijn dus haarscherp te bekijken! Ook bij de nieuwste Samsung lijkt het er op dat de homeknop zal verdwijnen. De vingerafdrukscanner zou verplaatst worden naar de achterkant. De camera’s van Samsung kennen we als een van de betere. Maar dat gaat de Samsung S8 nog beter maken door een hogere megapixel-camera. Ook de selfie camera krijgt een update en er is voorspeld dat de Samsung S8 een extra camera krijgt. Deze versie is uitgerust met Android 7.1.1. Nougat en irisscanner om met één scherpe blik je toestel te ontgrendelen.  De Exynos 9985-processor maakt de Samsung S8 waarschijnlijk de snelste smartphone ooit!

Koop je de Samsung S8 of wacht je op de nieuwe iPhone?

Beide telefoons komen dus met veel vernieuwingen en innoverende designs. De iPhone liefhebber zal nog even af moeten wachten. Apple kennende zal dat wachten zeker beloond worden. Maar als je ongeduldig bent, is de Samsung S8 sowieso de beste en snelste optie!

 

 

 

Total
1
Share