Onobu Amsterdam: Horloges met een verhaal

CREDITS: Franggy Yanez

Er is een nieuw Nederlands horlogemerk op de markt! Dat is an sich niet zo heel bijzonder aangezien deze als paddenstoelen uit de grond knallen. Onobu is dat, naar mijn eigen bescheiden mening, absoluut wel! Nu vraag je jezelf natuurlijk af waarom. Een lederen band, minimalistische uitstraling, plat ontwerp, wat is daar zo ontzettend bijzonder aan? De horloges van Onobu Amsterdam vertellen een verhaal!

Onobu Amsterdam

De klokken van de Onobu Amsterdam horloges zijn hetzelfde: Een zilverkleurig roestvrijstalen quartz horloge met gebold saffierglas. De opvallende en herkenbare witte wijzerplaat heeft een gedetailleerde belijning en het geheel ziet er stijlvol uit.

“Bijna iedereen voelt de behoefte om uniek te zijn”

Aldus één van de oprichters Sam de Vries. “Maar daardoor lijken we qua stijl allemaal erg op elkaar. Met een Onobu horloge om je pols ben je uniek, want van ieder verhaal is maar een beperkte oplage te koop.”

“Een Onobu horloge vertelt meer dan alleen de tijd”, vertelt Erik Veldhuijsen, de andere helft van het ondernemende duo. Het unieke aan de horloges zijn de banden. Die zijn handgemaakt van stukken leer met een geschiedenis. “We zijn altijd op zoek naar leer met een prikkelend verleden. Zo is er een model waarvan de band is vervaardigd uit leren bekleding van een Jensen Interceptor MK2, een Britse oldtimer. Onze uiteindelijke wens is om horlogebanden te maken van de schoenen van Lionel Messi” dromen de twee jonge ondernemers.

Op dit moment zijn er 3 verhalen verkrijgbaar. De meest bijzondere is wat mij betreft de band gemaakt van de eerder genoemde Jensen Interceptor. Maar kijk zeker ook eens naar de banden gemaakt van het schort van kunstenaar Casper Spager, of die van een meer dan 50 jaar oude, originele Solex jas. Ik ben benieuwd waar deze jonge ondernemers nog meer mee op de proppen gaan komen. Ik ben in ieder geval fan!

Een Onobu Amsterdam horloge mét origineel verhaal is verkrijgbaar vanaf €229,- Meer informatie, de shop, het hele verhaal en alle huidige edities kun je vinden op Onobu.nl

Onobu Amsterdam Onobu Amsterdam Onobu Amsterdam

Total
13
Share