Deze ongeschreven regels zou je na je 25e moeten kennen

Wanneer je de 25 bent gepasseerd, komt de leeftijd van 30 al ontzettend snel om de hoek kijken. Je bent klaar met studeren, je moet aan het werk en het huisje-boompje-beestje valt al snel op je pad. Niks mis mee natuurlijk, maar je voelt je nog zo jong. Het jongetje in jou zal en mag nooit verdwijnen, maar als je je aan deze paar regels houdt, zorgt dat toch voor een wat makkelijker, stijlvoller en beter leven.

De vuistregels na je 25e

1. Zeg niet zomaar dingen die je denkt

Het is iets typisch Nederlands om gewoon maar op tafel te gooien wat jij in jouw hoofd hebt rondspoken. “Ja sorry, het eten vond ik prima, maar die wijn was niet te drinken” zeggen als jouw schoonmoeder zich de hele dag heeft lopen uitsloven, werkt gewoon niet. Neem eens een moment voor jezelf, voordat je er weer iets onzinnigs uitwerkt. Misschien heb je dit vaak als leerdoel opgeschreven voor jezelf toen je nog in de schoolbanken zat, maar heb je dit nooit behaald. Neem dit toch maar mooi mee, voordat je nog meer mensen gaat kwetsen.

2. Meer luisteren, minder praten

Stop eens een vinger in één oor, zodat het niet het ene oor in en het andere uit kan gaan. Minder praten en meer luisteren zorgt ervoor dat er minder frustraties naar voren komen bij degene die wat tegen je aan het vertellen is. Je onthoudt eens iets, wat kan zorgen voor aangename verassingen. Zo heb je eens een keer geen dubbele afspraken staan, weet je jouw vriendin te vertellen waarom ze ook alweer vorige week boos was op een van haar vriendinnen en is jouw broer blij dat je nu wel hebt geluisterd naar wat hij voor zijn verjaardag wilt. Er heerst rust.

3. Je hebt pas seks, als de hond uit de slaapkamer, garage, keuken of badkamer is gedirigeerd

Het moment is daar, maar als je tijdens de daad in de grote puppy ogen van jouw hond kijkt, swingt de mood al snel om. Misschien bij jou niet, omdat jij het al gewend bent en je alles graag met jouw harige rakker deelt. Maar jouw vriendin of scharrel vindt dit toch maar ongemakkelijk. Be a gentleman,  bonjour hem gewoon even naar buiten. Dat arme beest krijgt dat beeld anders nooit meer van zijn netvlies.

4. Fatsoenlijk gekleed het vliegtuig instappen

Wanneer jij in jouw joggingpakkie het vliegtuig binnenstapt, is dat niet echt de uitstraling die een gentleman uitstraalt. Zelfs bij een lange reis is dit een no go. Je bent geen tokkie, ook al ga je naar een all-inclussive hotel waar jij jouw kleren misschien niet meer past op de terugreis. Kies voor loszittende kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen, maar daar hoort het joggingspak niet bij.

5. Kijk haar recht in haar ogen aan

Hoewel het voorfront geen ogen heeft, wil dat niet zeggen dat jouw blik niet wordt opgevangen. Hoe moeilijk het ook is, laat je ogen nou eens gewoon op haar ooghoogte hangen. “Hallo, mijn gezicht zit hier hoor” is ontzettend gênant om te horen, vooral als jouw vriendin naast je staat. Daarnaast straalt het durven kijken in iemands ogen zelfvertrouwen uit!

6. Goedmaakseks mag

Ruzie over dat jij jouw was weer hebt laten slingeren? Seks. Is ze het beu dat je met je vieze schoenen de net schoongemaakte gang binnen komt lopen? Seks. Ben je vergeten te koken, terwijl je dat wel hebt beloofd? Seks. Het lost niet altijd alles meteen op, maar het is niet overbodig. De agressie is er, wat het misschien alleen maar beter maakt in bed, de keuken, balkon, bad.

 

7. Het mes aan je rechterhand houden

Ook al ben je linkshandig, geen excuus: je mes hoort aan de rechterkant. Kan je dit nou echt niet? Oefenen! Wanneer jij weer een zakenbespreking hebt tijdens een uitgebreide lunch, is het ontzettend gênant om te zien dat jij, als jongetje, niet het mes aan de rechterhand kan nemen. Het zijn etiquetteregels die niet zomaar zijn geschreven.

8. Wees vriendelijk tegen meneer agent

Hoe moeilijk het ook is en hoe gelijk jij denkt te hebben, respect hebben voor de autoriteiten is gewoon vanzelfsprekend. Hij moet ook zijn dienst doen en had waarschijnlijk ook geen zin om die ene parkeerboete uit te delen. Wanneer jij dan ook nog eens laaiend met rook uit je oren op hem af komt stormen, werkt dat alleen maar averechts. Respect hebben, dat is de enige key.

9. Praat eens wat meer in het echt dan via jouw telefoon

Iedereen is natuurlijk volledig in zijn telefoon gezogen, maar kijk eens een keer om je heen. Wanneer je staat te wachten in de lift of naast het koffiezetautomaat, spreek je collega’s eens aan. Het hoeven geen volledige levensverhalen te worden, maar een beetje over koetjes en kalfjes praten is heel gebruikelijk. Je krijgt hierdoor een vriendelijke kijk van iedereen en misschien is die ene bijdehante collega wel heel gezellig.

10. Verzorging is the key

Ook al heb je totaal geen verstand of interesse in de laatste mode, het is geen excuus om er als een vuilniszak bij te lopen waar je de vliegen van je af moet slaan. Een netjes, verzorgde look zorgt er al voor dat er geen munt geld naar je gegooid wordt omdat er gedacht wordt dat je de zwerver van de hoek bent. Bij wijze van spreken, natuurlijk.

Total
11
Share