Nieuwe droomvacature bij NASA: de aarde beschermen tegen aliens

Ben jij groot fan van alles dat met planeten, sterren en aliens te maken heeft? Staat Discovery Channel in jouw favorieten en heb je inmiddels alle Sci-Fi boeken, films en series al verslonden? Dan hebben wij jouw droombaan gevonden! NASA is namelijk op zoek naar iemand die onze planeet gaat beschermen tegen buitenaards leven. Klinkt niet verkeerd toch?

Beschermer van de aarde

Oké, toegegeven, we maken er nou iets heel cools en Star Wars-achtigs van – wat het ook is, want kom op, je wordt beschermer van de aarde – maar het gaat hier wel om een serieuze baan. Het is niet voor niks een vacature van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Met alle kennis die je hebt opgedaan van TV, films en series zal je dan ook niet direct in aanmerking komen voor de titel ‘hoofd planetaire bescherming’. Maar heb jij toevallig ook een uitgebreide kennis van ruimtevaart, wiskunde, natuurkunde en techniek, dan zou je zomaar eens wél deze baan kunnen bemachtigen. En geloof ons, die wil je. Want naast dat het heel tof is, verdient het ook nog eens dik. Tussen de 124.000 en 187.000 dollar per jaar om precies te zijn.

 

Hoofd planetaire bescherming

Een fancy titel, maar wat houdt het precies in? Als hoofd planetaire bescherming moet jij zien te voorkomen dat ruimtevoertuigen per ongeluk deeltjes buitenaards leven meenemen naar de aarde. Mochten deze wel meekomen, dan bestaat het gevaar dat buitenaardse bacteriën zich gaan nestelen op onze planeet. Of andersom, dat aardse bacteriën zich permanent ergens anders in ons heelal gaan vestigen. En dat is funest voor ruimte-onderzoek. De kans bestaat dan dat ruimteonderzoekers denken nieuw leven te hebben ontdekt, terwijl het eigenlijk gewoon bacteriën van onze eigen bodem zijn. Om dit te voorkomen focus jij je dus tijdens iedere ruimtemissie op het tegengaan van biologische vervuiling.

Zie jij jezelf al schitteren in deze heldenrol? Dan moeten we je helaas teleurstellen. De vacature staat alleen open voor Amerikanen. Maar hé, voor zo’n droombaan emigreer je toch gewoon naar de VS? Or beyond!

En ook de Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft deze functie, alleen is deze momenteel momenteel vervult. Maar die komt ook ooit vrij!

 

nasa-baan1

 

 

Total
10
Share