KLM gaat Heineken tappen in het vliegtuig!

CREDITS: Heineken

In vliegtuigen en op vliegvelden gelden andere sociale regels. Het zijn een van de weinige plaatsen waar niemand je raar aankijkt wanneer je om kwart over 7 ‘s ochtends een biertje bestelt. Must be heaven. Tot voor kort kwam dat biertje, in het vliegtuig althans, uit blik of fles. Heineken en KLM komen met het eerste tapbiertje op 10 km hoogte!

[irp posts=”63184″]

Knap staaltje tapwerk

Wij Nederlanders houden wel van een goede schuimkraag. Om te kunnen tappen op 10km hoogte was echter een totaal andere tapinstallatie nodig om ervoor te zorgen dat er überhaupt een fatsoenlijk pilsje getapt kan worden. Door de veel lagere luchtdruk in vliegtuigen kunnen de gebruikelijke CO2 patronen niet gebruikt worden en wordt er met luchtdruk gewerkt.

Door de druk ende diameter van de leiding op elkaar af te stemmen krijg je ook op grote hoogte een perfect biertje! 1 probleem: De koeling past niet door het gangpad van een vliegtuig. De speciale fusten moeten dus gekoeld aangeleverd worden.

Het systeem op luchtdruk en de gekoelde fusten zijn niet alleen handig in een vliegtuig. Er zijn genoeg locaties en landen te bedenken waar deze techniek van pas gaat komen. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat we dus vaker een tap biertje krijgen!

Binnenkort zal er op een aantal vluchten vers bier getapt worden. Welke zijn nog onduidelijk, maar als ik zo mag gokken zullen de vliegtuigen richting Rio in ieder geval uitgerust gaan worden met een tapstewardess. Later kunnen ook andere vliegtuigmaatschappijen gebruik maken van deze nieuwe techniek.

 

Total
0
Share