Dit zijn de beste kater killers voor jouw nieuwjaarsochtend

CREDITS: Via: Vancitybuzz

Happy New Year! Een lekkere, met drank overgoten, NYE brengt veel gezelligheid en avonden waar je een boek over kan schrijven. Maar de eerste dag van het jaar blijkt steeds maar weer hels te zijn. Typisch, want je weet dat je alcohol gaat drinken, je weet dat je dronken gaat worden en je weet dat je de dag erop je geniale hersenactiviteit inruilt voor kloppingen, steken en een geheugen met meer gaten dan herinneringen. We hebben een deal: jij stopt met zelfmedelijden, wij zorgen voor een lijst met oplossingen voor die penetrante pijn in jouw hoofd. Met deze kater killers begin jij fresh en fruity!

Kater killers voor Nieuwjaar

Water

Deze ken je natuurlijk wel: liters water moet je drinken. De Moscow Mules in combinatie met die fles champagne en halve krat bier hebben jouw lichaam uitgedroogd en dus heeft het water nodig. Het helpt je de afvalstoffen binnen je lichaam af te voeren en jouw uitgedroogde lichaam te hydrateren. H2O zit vol met hét benodigde anti-kater mineraal magnesium.

Fresh and Fruity

Deze moet ook zeker op de lijst met kater killers! Vitaminen zorgen voor een betere werking van je lever en de suikers geven je de benodigde energie voor deze zware ochtend. Een lekker fruitsapje als ontbijt is ook nog eens het makkelijkste weg te krijgen!

Maar wat nou als ik zeg dat fruitsapjes vóór het stappen de kater al kunnen voorkomen? Geniaal zou dat zijn natuurlijk! Een Australische studie heeft ondervonden dat een Aziatische peer of perensap je kater volledig kan voorkomen. Of het daadwerkelijk gaat werken heb ik zelf nog niet ondervonden. Je kan het altijd proberen. Fruit helpt in ieder geval om je bloedsuiker spiegel weer normaal te krijgen en bij de verwerking van vruchtsuiker komt nicotiamide vrij, hierdoor kan de alcohol sneller afgevoerd worden. Een wijsgeer zei ooit: “Een appel of een mandarijn, geeft jou na oud en nieuw geen hoofdpijn” – Nick Leppers, 2016.

Frambozen shake

Petato, potato

Wat is het toch fijn dat we gastro-enterologisten hebben. Het zijn wetenschappers die geprofessionaliseerd zijn in het verteringsstelsel, van mond tot bips. Zij claimen dat twee volle eetlepels met aardappelpuree, vóór het stappen, kunnen dienen als kater killers. Geen gekke conclusie, aangezien je maag vullen met vet helpt om drankjes langzamer af te breken. Dat betekent dat je niet zo snel dronken wordt. Dat kan wel betekenen dat je avond wel duurder gaat uitpakken, aangezien je het nieuwe jaar natuurlijk tot het uiterste in wil luiden. Make up your mind!

Ginger

We hebben het (nog) niet over een ‘mooie rooie’, maar over gember!  Gember bezit namelijk chromium, een stofje die ervoor zorgt dat je geen last krijgt van koorts, rillingen of zweetaanvallen. Daarnaast zit er in gember een hoop magnesium en zink, die jou weer helpen om je pijn te reduceren en het voorkomt misselijkheid.

Seks

Luid je nieuwjaar zo intens mogelijk in met de meest plezierige van de kater killers. Namelijk seks. Het kan een prachtige ginger zijn of die brunette van gisteren bij de bar, als je ze maar zin hebben om in de ochtend nog even met je van bil te gaan. Want we weten allemaal: Seks = endorfine. Endorfine = pijnstiller. En pijnstiller = kater killer.

Vis met ei

Heerlijk natuurlijk zo’n vette hap, maar als je ‘m vlak ná het drinken eet, dan werkt het averechts.. Misselijkheid is het gevolg. Zorg dat je je honger verslaat en dat je in de ochtend trek hebt. Wat je dan het beste kan eten is een ei. Eieren bevatten namelijk cysteïne een stof die van nature ethanol afbreekt. Of je het nu kookt of bakt, een eitje is eigenlijk wel een must in je katermenu. Maar de kans bestaat dat dat lekkerbekje dat je mee hebt genomen het niet bijzonder genoeg vindt. Verras haar dan met een vers vissie! Een lekkere vette vis is goud voor je kater. In tonijn of een zalmpje zitten oliën die ervoor zorgen dat de alcohol sneller uit je lichaam wordt getrokken en je zo gemakkelijker stabiliseert na een nachtje hengelen. Vindt ze dat ook niks? No worries, er zijn genoeg vissen in de zee!

Van café naar cafeïne

 

Als je éénmaal met moeite uit je bed bent gekomen start je je dag natuurlijk op met koffie. Toch raad ik je aan om thee te drinken, dit is nog altijd gezonder. Koffie zou eigenlijk met een flink glas water gedronken moeten worden, omdat een bakkie pleur juist vocht uit je lichaam trekt. En we proberen de kater natuurlijk te voorkomen. Thee is gewoon warm water met een smaakje en voed je vocht juist. Helaas zit er wel een stuk minder cafeïne in. En cafeïne is juist wél goed tegen de hangover.

Mocht je beide dranken niks vinden kun je nog altijd een sportdrankje naar binnen werken, dit hydrateert, maar bevat wel weer denderend veel toegevoegde suikers. Niet per se iets waar je lever heel blij van wordt.

kater killers 10

Asperges

Ontbijt tip: Maak wat heerlijke asperges voor jezelf klaar. Naast dat het ontiegelijk lekkere kater killers zijn, helpen ze ook flink alcohol af te breken. De aminozuren in de asperges halen de afvalstoffen uit je lichaam. Plus: je pis krijgt weer een kleurtje!

 

Total
1
Share