De authentieke smaak van Jameson met de nieuwe Black Barrel

We beginnen in het jaar 1780, toen John Jameson in Dublin de basis legde voor ‘s werelds meest favoriete Ierse whiskey. Hij wilde de meest verfijnde whiskey kunnen produceren en vroeg daarom boeren om de beste kwaliteit gerst te verbouwen. Er werd geïnvesteerd in de beste vaten en zijn werknemers behoorden zelfs tot de best betaalde werknemers in de regio. Ruim 235 jaar later, introduceert Jameson een nieuw label, Jameson Black Barrel en brengt hiermee een eerbetoon aan het branden van vaten. Voor Jameson Black Barrel worden de vaten namelijk dubbel gebrand, om zo meer aroma’s uit het hout vrij te maken. Dit geeft de driemaal gedestilleerde whiskey een smaakervaring van o.a. honing, karamel en chocolade, gecombineerd met geroosterd hout, rijp fruit en warme kruiden.

Ménage à trois

Jameson Black Barrel bestaat uit 3 whiskey’s: Small batch graanwhiskey, column whiskey en de traditionele single pot still whiskey. De whiskey wordt gerijpt op een combinatie van dubbel gebrande sherry- en bourbon vaten. Door het dubbel branden dringt het vuur dieper door in het hout, karameliseren er meer suikers en ontstaat er meer contactoppervlak. Het resultaat is een boterzachte whiskey met tonen van karamel en honing.

jameson-black-barrel-manify2

Nieuw jasje

Bij Jameson weerspiegelt het design van hun flessen altijd de rijke geschiedenis van het merk. Dit is bij de Jameson Black barrel dan ook niet anders. De hals van de fles is onbedekt gelaten, waardoor de kurk, die voorzien is van een authentiek zegel, goed zichtbaar is. Het zwarte label is een knipoog naar de dubbel gebrande vaten terwijl de vingerafdruk van houtskool symbool staat voor de ambacht en authenticiteit van Jameson. De fles is transparant waardoor het diep gouden goedje goed zichtbaar is.

Total
0
Share