Bewezen: Last van hooikoorts? Drink een gin-tonic!

Als in de lente eindelijk de zon zich weer laat zien, de bomen weer groen worden en de eerste terrasstoelen naar buiten gaan, is iedereen blij. Het leven is dan gewoon een stuk leuker. Tenzij jij er zo één bent die spontaan een loopneus, jeuk en rode ogen krijgt. Dit is namelijk ook het startsein voor het hooikoorts seizoen. Herkenbaar? Wij hebben de ultieme oplossing voor je!

Bier en wijn geeft venijn

Ook als je last hebt van hooikoorts wil je gewoon op het terras kunnen zitten. De grootste fout die je dan kan maken? Een biertje of een glas wijn bestellen. Uit onderzoek van de Britse vereniging Asthma UK blijkt namelijk dat dit je hooikoortsklachten verergerd. En dat is natuurlijk alles behalve wat je wilt. Asthma UK concludeerde dat 64% van de astma- en hooikoorts patiënten nog erger moet snotteren na het drinken van wijn of bier. Deze alcoholische versnaperingen bevatten namelijk histamine. En als je een beetje bekend bent met hooikoorts weet je dat dit juist de aanstichter is van je klachten. Dus tenzij je om de één of andere rare reden graag niezend door het leven gaat, kan je deze drankjes beter laten staan.

Gin-tonic is je redder in nood

Geen zorgen, dit betekent niet dat jij het de rest van de zomer met een spaatje rood moet doen. Hetzelfde onderzoek wees namelijk ook uit dat doorzichtige dranken als gin en vodka nauwelijks histamine bevatten. Als dat geen goede reden is om een verfrissende gin-tonic te drinken… Cheers! 

hooikoorts

Total
13
Share