Goed verhaal: Jack Daniel overleed door een hoog temperament

We zijn allemaal bekend met de naam Jack Daniel. Dé naam achter een van de meest bekende whiskey’s aller tijden. De beste man werd in 1849 geboren in Tennessee, waar nog steeds het hoofdkantoor van het merk zit, maar zijn grootouders kwam oorspronkelijk uit Schotland en Wales. Hij besloot zijn roots achterna te gaan en whiskey te gaan stoken in het land waar alle dromen uit konden komen. En die van hem kwam uit: Jack Daniel’s Tennessee Whiskey is nog steeds een van de grootste whiskeymerken ter wereld.

Ondanks dat hij zijn neefjes in huis nam heeft hij zelf nooit een vrouw of kinderen gehad. Misschien dat hij daarom ook af en toe last had van zijn temperament, niet wetende dat dit hem ooit fataal zou worden. In zijn kantoor stond een toen hypermoderne kluis, die zijn neefje Lemuel Motlow altijd voor hem opende voordat hij aanwezig was. Hierin zat het recept, zodat ze ook zonder zijn oude mentor, Dan Call, de whiskey konden distilleren.

Op een dag was Jack eerder op kantoor en wilde hij de kluis openen, maar wist de code niet meer. Hij werd zo boos, dat hij tegen de kluis aan begon te trappen en zijn grote teen brak en flink open haalde. Dit was in 1906. Een tijd dat je aan infectie het loodje kon leggen. En dat was ook precies wat Jack Daniel zijn lot zou zijn. Hetzelfde jaar nog moest hij door een infectie zijn voet afstaan en droeg hij het bedrijf over aan zijn neefje Motlow. In de jaren daarna heeft hij zijn hele been moeten afstaan tot aan zijn heup, maar nog wilde het niet baten. In 1911 overleed hij aan bloedvergiftiging.

Dus jongens en meisjes, onthoud: Never go to work early!

Total
1
Share