Fitgirl Friday: Tirza Winters

Nog een dagje en dan kunnen wij allen van ons weekend gaan genieten. Maar dit laten we niet gebeuren voordat je de Fitgirl van vandaag hebt ontmoet. Het is een van de vrolijkste dames die je vandaag gaat tegen komen. We hebben weer eens een echt keukenprinses in de spotlights staan. Natuurlijk is ze niet vies van een beetje sporten hier en daar, maar haar specialiteit is toch wel echt gezonde voeding! Ladies and gentlemen, Manify presenteert u: Tirza Winters!

Interview met Tirza Winters

Stel Tirza, stel jezelf even voor!
“Ik ben 22 en kom uit het nuchtere Den Haag, het stadje achter de duinen! Ik ben dit jaar afgestudeerd en kan mezelf diëtist en voedingsdeskundige noemen. Onwijs tof natuurlijk om mensen te kunnen helpen met (gezonde) voeding, beweging, een specifieke ziekte of aandoening of gewoonweg mensen die advies willen wat betreft gezondheid. Aankomende september begin ik met de post HBO opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde, een specialisatie die ik al een tijd lang wil doen zodat ik me nog beter kan verdiepen in voedingsstoffen, hormonen en leren dat ieder mens anders is en dus uniek!”

Foodbytirza12Oké oké, en wat doe je voor werk? Heb je een vriend? Wat voor ‘soort’ meisje ben je eigenlijk?
“Ik ben het soort meisje die met iedereen om kan gaan en het belangrijk vind om rust te creëren in het drukke leven. Ik ben zelfstandig en sta met een positieve blik in het leven waarin ik zoveel mogelijk op gevoel doe. Dit betekent dus dat ik vaak stilsta bij mijn eigen gevoelens en vind ik het soms lastig om mezelf aan anderen bloot te stellen. En ja ik heb een vriend. Ik ken hem van de middelbare school en we zijn inmiddels al dik zeven jaar samen. Dat moet dus wel een perfect match zijn! We hebben samen echt ontzettend veel meegemaakt en ik kan me eerlijk gezegd geen leven meer indenken zonder hem. Daarnaast werk ik al 9 jaar parttime bij de Albert Heijn (mega betrouwbare werknemer dus) en kun je mij vinden achter de servicebalie waar ik van harte alle klachten ontvang en de caissières onder bedwang moet houden, haha!”

Je bent een échte foodblogger! Hoe kom je aan die passie?
“Eten is sowieso één van mijn grootste passies en mijn familie staat ook echt in het teken van eten en gezelligheid. Het maakt niet uit waar we zijn maar gegeten wordt er en veel ook! Eigenlijk kan je wel zeggen dat eten ons verbindt en vind ik het dan ook het allerleukste om lekker met mijn vriend, vrienden en familie uit eten te gaan. Ik heb pas een passie voor eten/koken ontwikkeld toen ik tijdens mijn opleiding meer ben gaan leren over gezonde voeding en dat dit ook echt onwijs lekker kan zijn. Ik ben nu vooral bezig om steeds meer vegetarisch te eten en ik vind het ontzettend leuk om nieuwe voedingsmiddelen te ontdekken.”

Maar je moet ook al dat eten mooi op de foto zien te krijgen. Hoe doe je dat, gewoon met je smartphone of heb je een professionele camera daarvoor?
“Ik fotografeer gewoon met mijn iPhone, lekker gemakkelijk en die heb ik altijd bij me! Het is een kwestie van licht, een goede compositie en een mooie nabewerking qua kleuren en dergelijke. Echt niet zo moeilijk en leuk om mee te spelen!”

Je Instagram staat voornamelijk vol met foto’s van eten. Ben je zelf ook veel bezig met sporten?
“Nou, dat doe ik dus heel eerlijk een stuk minder… Ik denk het minste van alle Fitgirl’s hier op Manify (schaaaaam)! Ik heb mijn hele leven op korfbal gezeten maar daar ben ik twee jaar geleden mee gestopt en toen ben ik eigenlijk een combinatie van high intensity interval training, krachttraining en hardlopen gaan doen. Ik beweeg eigenlijk om twee redenen; zodat ik meer kan eten (dûh) en omdat ik weet dat sporten gezond is voor je lichaam. Ik kan ook nog heel cheesy zeggen dat ik het belangrijk vind om fit te zijn in je hoofd, mentaal dus. Natuurlijk ben ik onzeker en dat heeft iedereen wel, maar ik kan mezelf gelukkig prijzen met het feit dat ik gezond ben en twee armen en benen heb met tien vingers en tenen. Daarnaast pas ik in maatje S en M en heeft dit eigenlijk veel meer waarde voor mij dan mezelf gek te moeten trainen voor een sixpack! Bovendien houdt mijn vriend wel van een vetlaagje, dus ben ik eigenlijk meer dan tevreden met mezelf nadat ik 11 kilo ben afgevallen in mijn pubertijd.”

Haha prima toch? Wat vind je het lekkerst om te eten?
“Ik kan echt niet kiezen dus noem ik er een aantal op! Alle vormen van chocola, ijs, sushi en kaas. Erg hè…?”

Maar waar kunnen we je echt ’s nachts voor wakker maken?
“Indonesisch eten! My all-time favorite en het eten waar ik mee ben opgegroeid. Door erover na te denken krijg ik er al trek in!”

Oké, for once and for all: Drie dingen die je MOET mijden in je voedselpatroon…?
“Hihi, dan zeg ik dat je eigenlijk niets HOEFT te mijden, maar dat je alles wat je eet met mate moet nuttigen en vooral moet zorgen voor een gezonde balans in je voedingspatroon. Ik zou gaan voor alcohol, want dat heb je gewoon nergens voor nodig, transvetten (harde vetten die vooral in ongezonde producten zitten, wat betekent dat bijna iedereen ze toch wel binnenkrijgt) en wit brood! Vervang je witte boterhammen of bolletjes voor volkoren (graan)producten zodat je langer een verzadigd gevoel hebt en meer vezels binnenkrijgt! En als ik er stiekem nog één op mag noemen, dan zeg ik bewerkt voedsel. Probeer zoveel mogelijk onbewerkte en pure producten te consumeren. Ik geloof er toch in dat je lichaam deze dan beter kan verteren!”

Wat zijn jouw favoriete Instagramaccounts?
“Oh, dat vind ik een hele lastige vraag en het liefste zou ik er onwijs veel opnoemen, maar als ik moet kiezen dan ga ik voor de volgende accounts (en ik hoop nu niet dat ik straks wordt gehaat): Gigigisele (binnenkort Fitgirl!), omdat ze heerlijke foto’s maakt, altijd onwijs positief is en ze één van de eerste was die ik ging volgen op Instagram, Fitmetiris, Eefsfood en Lisagoesvegan! Ik volg eigenlijk alleen maar Nederlandse accounts zie ik, haha. Ik vind het altijd leuk als er een persoonlijke ‘touch’ aan de foto’s zit en je kunt zien dat er liefde in het gerecht is gestopt. Ik kijk altijd uit naar hun (dagelijkse) posts!”

‘Een dag niet gezond gegeten, is een dag niet geleefd’, dat past je wel dan?
“Zeker! En je hoeft er ook helemaal niet zoveel moeite voor te doen, dus dat moet iedereen lukken vind ik. Twee stuks fruit, drie ons groenten, peulvruchten, volkoren graanproducten en volwaardige eiwitbronnen en je bent er al bijna! Easy toch?”

Fitgirl Friday - Tirza Winters3Waarom ben jij een echte fitgirl?
“Ik vind mezelf een echte fitgirl als het gaat om fit in zijn algeheel en niet het hebben van een strak lichaam. Fit is ook hoe je in het leven staat, welke mensen je om je heen hebt die je dierbaar zijn, hoe (positief) je bent ingesteld, waar jij waarde aan hecht en hoe je naar geluk streeft. Als we het daarover hebben dan zie ik mezelf groeien, leer ik steeds meer over het leven en dat je gewoon echt moet doen waar je zelf gelukkig van wordt! Fit in je hoofd is wat dat aangaat nog het meest belangrijk voor mij.”

Oké, laatste: Ben je nog op vakantie geweest?
“Ik ben alleen een paar daagjes in Londen geweest met mijn vriend, om er nog even tussenuit te zijn! Helaas hebben we het zonnetje daardoor maar weinig gezien en ben ik denk ik deze zomer het aller witste dan OOIT in mijn leven. Jammer, want ik vind het juist heerlijk om bruin te zijn en even helemaal tot rust te kunnen komen in een warm en tropisch land! Ze hebben in Londen wel ontzettend lekker eten en je kan het zo duur maken als dat je het zelf wilt. Definitely een stad waar iedereen een keer naartoe moet!”

Super, thanks Tirza. Geniet nog even van de zomer 🙂

Wil je Tirza volgen? – Lijkt me wel – Check dan haar Instagram en volg die shit! En natuurlijk neemt ze ook weer de fitgirlfriday Snapchat over. En dan nu heel veel foto’s van lekker eten:

Total
0
Share