Fitgirl Friday: Debra van der Heide

Zoals je inmiddels wel gewend bent hebben we de vrijdag geclaimd en benoemd als Fitgirl Friday! Het is dé dag dat we een (meestal Nederlandse) Fitgirl in de spotlights zetten. Al vele gevestigde-, maar juist ook wat onbekendere namen zijn de Fitgirl van vandaag al voorgegaan. Eén ding is in ieder geval zeker; het is vandaag – 3 juli 2015 – de dag van Debra van der Heide!

Interview met Debra van der Heide

Debra is 21 en woont in Utrecht. Ze studeert Journalistiek, maar is daarnaast natuurlijk heel druk met haar fitte leventje. Ze is een echte doorzetter: “Sinds ik fanatiek sport zie ik dat doorzettingsvermogen ook steeds meer terug in mijn dagelijkse bezigheden en studie.” Momenteel werkt ze in de catering en dat klopt ook helemaal, want ze houdt ervan om met eten bezig te zijn. “Ik hou van lekker eten en ben niet iemand die nooit iets lekkers eet, omdat het niet in mijn eetschema zou passen.”

Fitgirl Friday - Debra van der Heide 12Daarnaast is ze erg druk met haar blog, YouTube en Instagram. Je ziet hier veel van haar gerechten terug en natuurlijk informatie over haar leven als Fitgirl!

Hi Debra, om maar even met de deur in huis te vallen: Heb je een vriend?
“Jup, haha. Ik heb nu ruim 4,5 jaar een relatie met mijn schoolliefde. We kwamen elkaar in de laatste klas van de middelbare school tegen en hij woont tegenwoordig in Breda. Dus ik ben nu ook een klein beetje een Brabander geworden, al geef ik dat natuurlijk nooit toe!”

Het is duidelijk dat je ambitie sporten en gezond eten zijn. Waar komt die gedrevenheid vandaan?
“Als kind hield ik helemaal niet van sporten. Ik was niet erg dik, maar wel een maatje meer. Vier jaar geleden ging ik op reis naar Berlijn. Ik kwam terug in Nederland en zag de foto’s die we hadden gemaakt. Ik herkende mezelf niet meer en wilde me weer lekker in mijn vel voelen. Ik zag sporten eerst nog als iets wat ik moest doen, maar nu is sporten meer een verslaving en een vorm van ontspanning voor mij. Een dag niet gesport is bijna een dag niet geleefd.”Fitgirl Friday - Debra van der Heide 8

Tegenwoordig is iedereen die een beetje op haar voeding/lichaam let en daar foto’s van plaatst meteen een ‘Fitgirl’. Hoe denk jij hierover?
“Ik denk dat het een goed teken is dat veel jongeren hun lichaam willen koesteren en goed willen verzorgen. Het probleem is alleen dat sommige jonge meiden en jongens daarin doorslaan. Een eetstoornis is natuurlijk geen nieuw probleem, maar nu wel heel erg zichtbaar op bijvoorbeeld Instagram. Veel van deze meiden realiseren zich niet dat zij een voorbeeld zijn voor veel andere meiden. Maar we moeten zeker niet iedereen over één kam scheren, want er zijn genoeg ‘Fitgirls’ die het goede en gezonde voorbeeld geven.”

Wat maakt jou anders dan andere (échte) Fitgirls?
“Ik denk dat ik anders ben omdat ik niet alleen de mooie en fijne momenten deel met mijn volgers. Als het even een beetje minder in mijn leven gaat of als ik niet lekker in mijn vel zit dan deel ik dat. Ik vind het belangrijk om een realistisch beeld neer te zetten voor mensen. Ik heb namelijk niet gestudeerd voor fitnesscoach of voedingsdeskundige. Ik deel mijn ervaringen met mensen en zet daar vaak ook bij dat het niet voor iedereen zo werkt. Ik heb alles zelf uitgezocht en dat ging ook niet zonder horten of stoten. Ik ben ook vaak gevallen en weer opgestaan.”

Wie van onze vorige Fitgirls ken je?
Esmee en Yvonne heb ik persoonlijk ontmoet via Fit Dutchies. Echt een topper, die Yvonne, en Esmee is echt een prachtige meid. Daarnaast is Sammy Meinderts wel een voorbeeld voor mij. Haar lichaam is mijn doel!”

Hoe ziet jouw sportschema er ongeveer uit?
“Ik train nu 6 keer per week. Waarbij ik nu in de ochtend 4 keer 45 minuten wandel en daarna nog een krachttraining doe. Dus eigenlijk train ik 9 keer per week, maar dan niet allemaal heel erg intensief. 5 Keer per week krachttraining en daarnaast 1 keer een lange hardloopsessie. Ik focus mij nu vooral op cardio, omdat ik bezig ben met mijn ‘cut’. Dit gaat echt heel erg lekker want in 3 weken ben ik al 3 kilo kwijt.”

Welke liedje trekt jou door een zware training heen?
“Ivan Gough & Feenixpawl ft. Georgi Kay – In My Mind. Van dit nummer krijg ik echt kippenvel. Dan ben ik even in mijn eigen wereld en krijg ik weer de energie om door te gaan als ik niet meer kan.”

Waar ben je het meest trots op van heel je lichaam?
“Dat zijn toch wel mijn billen denk ik. Ik had vier jaar geleden een hele platte kont en dacht dat ik daar niets aan kon doen. Het tegendeel is bewezen, want ik moet elke drie maanden nieuwe broeken kopen, haha!”

Je bent ook veel met gezonde voeding bezig. Wat zijn je favo ingrediënten?
“Op nummer 1 staat havermout, toch wel. Ik ben een beetje een havermouttrutje. Ik ontbijt altijd standaard met havermout en hier varieer ik dan mee. Ook ben ik gek op kwark en eiwitpoeder. Ik vind het soms lastig om aan mijn eiwitten te komen dus ik eet elke dag 1 bak kwark en twee scheppen eiwitpoeder. En ik ben gek op fruit. Omdat ik een echte zoetekauw ben eet ik best wel veel fruit om deze behoefte te onder controle te houden.”

Is er ook nog tijd voor een festival deze zomer?
“Zeker weten! Ik ga 31 juli drie dagen naar Solar. Dus lekker drie nachten in een tent slapen en helemaal los gaan!”

Dan zie je ons daar! Wij zijn het hele weekend in het Middendorp te vinden! Oh wacht, volgende vraag: Wat doe je dan eigenlijk op een gemiddelde zaterdagavond?
“Dat verschilt. Als ik in Breda ben dan zijn we meestal bij vrienden aan het chillen, met een drankje erbij en een muziekje. Ik drink niet vaak, want ik kan me ook prima vermaken zonder alcohol. Als ik thuis ben, dan lig ik meestal lekker op de bank met een filmpje of Netflix.”

 

Ook leuk! Laatste vraag dan: Wat is je zwakke plek?
“Zoetigheid! Ik ben gek op koekjes, ijs en chocola. Ik kan me nu gelukkig inhouden. Maar als ik de kans krijg dan moet een bak ijs of reep chocola helemaal op! Op mijn cheatdag eet ik meestal ook iets zoets.”

Dat was ‘m Debra, thanks! We zien je weer op Solar!

Debra volgen?

Dat doe je natuurlijk op Instagram of haar persoonlijke blog!

Total
0
Share