Geen WiFi problemen meer met Eero

Smartphones, tablets, laptops en televisies, we spenderen dagelijks meer tijd met een van deze apparaten dan zonder. Het is super handig dat we tegenwoordig alles digitaal doen. Je staat in contact met iedereen, taken gebeuren snel en we hebben toegang tot alle informatie en content. Behalve als je geen internet verbinding hebt. Het blijkt wel hoe afhankelijk we zijn geworden van internet wanneer WiFi het thuis niet doet, zelfs niet nadat je de router al een paar keer gereset hebt. Het slimme WiFi systeem Eero lijkt hier verandering in te brengen.

4G Hotspot bij gebrek aan beter

Wil je net een film kijken op Netflix of nog even een belangrijke mail versturen met je laptop, maar wordt dat onmogelijk gemaakt door het ontbreken van een WiFi signaal? Vaak helpt het om de router even te resetten of wat apparaten, die van WiFi gebruik maken, uit te schakelen. Als dat nog niet werkt, dan biedt je smartphone nog wel een uitkomst door een WiFi hotspot op te zetten met de 4G internetbundel die je hebt. Het kan erg frustrerend zijn wanneer je geen toegang hebt tot WiFi. Het Eero WiFi systeem maakt het mogelijk om een snelle, volledige WiFi dekking in huis te creëren.

Volledige WiFi dekking in huis

Eero vergelijkt een router met één speaker die je in je huis plaatst om elke kamer van het huis van goed geluid te voorzien. Het signaal heeft moeite om door muren heen te komen of om boven in het huis een sterk signaal af te leveren. Door één Eero kastje aan te sluiten op de modem en de rest van de kastjes door het huis te plaatsen, heb je een optimale WiFi dekking zonder dead zones. Dit systeem is niet echt nieuw, maar wat Eero wel nieuw maakt is de mobiele app die je gebruikt om je internet verbinding te beheren. Het aansluiten van het netwerk werkt in combinatie met de app en je hoeft enkel de losse apparaten van stroom te voorzien, de app doet de rest.

De mobiele app laat je alle in’s en out’s van je WiFi netwerk zien. Zo zie je welke apparaten er gebruik maken van het netwerk en hoe snel het netwerk is. Wanneer je bezoek krijgt hoef je niet langer een code te delen, want de app detecteert wie er aanwezig is en kan toegang tot het netwerk verlenen. Het is ook mogelijk om een gastnetwerk op te stellen. Eero update zichzelf continu en de prestaties worden gedurende de tijd beter, omdat er nieuwe mogelijkheden bij blijken komen. Wanneer Eero een probleem detecteert, lost het systeem het probleem direct op zodat je er zelf geen erg in hebt. De handmatige resets zijn in de toekomst dus overbodig. Je neemt waarschijnlijk al super snel internet af, het wordt tijd dat je het ook in je hele huis kunt gebruiken. Voor een huis van een gemiddeld formaat zijn twee à drie Eero’s nodig. Voor $199,- heb je één Eero en voor $499,- heb je een set van drie. Het is nu enkel nog in de Verenigde Staten te kopen maar wie weet kunnen we het binnenkort ook in Europa verwachten.

 

Total
0
Share