Deze wastafel is gebaseerd op een platenspeler

De badkamer en muziek is in onze ogen altijd een goede combinatie geweest. Gianluca Paludi, een designer uit Italië is het hiermee eens en bedacht de meest vette upgrade voor in je badkamer: een wastafel die eruit ziet als een old-school platenspeler.

Muziek in de badkamer

Velen van ons (en jullie, geef maar toe) zullen hun muzikale talenten graag delen in de badkamer. Muziek onder de douche is nou eenmaal een gouden combinatie. En speciaal voor deze muziekliefhebbers heeft het Italiaanse bedrijf Olympia Ceramica iets nieuws gepresenteerd: een wastafel in de vorm van een platenspeler zoals je die vroeger zag.

Wastafel in de vorm van platenspeler

De wastafel is een bijzonder concept en een waar kunstwerk op zich. Hij is onderdeel van de vinyl collectie die geïnspireerd is op de jaren ’70 – de platenspeler heeft een old-school look zoals we die uit die tijd kennen. De kraan is duidelijk de arm van de platenspeler en de bodem van de wastafel ziet eruit als een vinyl plaat. De knoppen waar je normaal het geluid en toerental mee regelt, zijn knoppen om de kracht en warmte van het water mee te regelen. Een volledig functionerende wastafel dus!

Daarnaast speelt de platenspeler ook daadwerkelijk muziek. In het houten frame onder de wastafel zit namelijk een versterker verstopt die je kan connecten via Bluetooth op je smart phone zodat je lekker je eigen nummertjes kan draaien tijdens jouw wasritueel. Verder heeft zelfs de spiegel een vette functie: je ziet namelijk op de spiegel een visuele equalizer.

Italiaans design

De wastafel is gedesigned door de Italiaan Gianluca Paludi. Hij maakte het voor het bedrijf Olympia Ceramica en zij presenteerden het deze week in Milaan tijdens de Milan Design Week. Helaas is dit leuke hebbedingetje nog niet voor verkoop beschikbaar en de prijs is ook nog niet bekend. Dat het je wasritueel een stuk leuker zal maken is duidelijk, maar nog heel even geduld dus…

Total
0
Share