Vijf redenen waarom je een single vriend in je leven moet hebben

Je durft het zelf misschien niet altijd toe te geven, maar de fase van huisje-boompje-beestje is langzamerhand aan het aanbreken. Je bent zielsgelukkig met je vriendin en je wilde haren vallen langzaam uit. Niet dat je niet los kan gaan, maar het hoeft gewoon niet per se meer elke week. Maar dan is daar die ene vriend, waarbij het woord ‘vaste relatie’ niet in z’n vocabulaire voorkomt en al kotsneigingen krijgt bij burgerlijk op visite gaan bij vrienden. Deze vriend moet je koesteren! En wel hierom:

De vijf redenen om jouw single vriend te koesteren

Dankzij hem ga je vaker uit

Vroeger was het doel van een stapavond simpel: scoren. Nu je een leuke vriendin hebt is deze spanning weg en klinkt een avondje bankhangen misschien net zo aanlokkelijk. Maar dan komt jouw single vriend om de hoek kijken en sleurt je zo mee de kroeg in om lekker een biertje te doen. Het hoeft niet mega spannend te zijn, maar je komt door hem toch nog buiten de deur. Dit kan de tofste, dronken avonden opleveren!

Hij heeft altijd weer een mooi verhaal voor je klaar liggen

Tinder en Happn staan standaard voor hem open waardoor hij met de leukste en grappigste date verhalen aankomt bij jou. Er is altijd wel weer iets waar hij het met jou over wilt hebben als het aankomt op scharrelen. En die verhalen mis je stiekem soms wel eens bij jezelf, maar vind je fantastisch om te horen van je single vriend.

Dankzij hem doe je spontane dingen

“Joe, ik sta nu voor je deur. Ga je effe mee een biertje doen?”, krijg je op een doordeweekse vrijdagavond binnen. Hij stelt spontane weekendjes weg voor, waarbij je opeens in het mooie Spanje zit. Gewoon omdat het kan. Jouw vrienden die allemaal in een relatie zitten doen dit niet zo gauw, omdat ze natuurlijk rekening moeten houden met vriendinlief. Jij natuurlijk ook, maar jouw vriendin is hopelijk attent genoeg om jou lekker op vriendenavond te sturen, zodat zij ook een keer met haar vriendinnen een avond kan wijnen.

Hij heeft niet zo snel een oordeel over je

Wanneer je aankomt zetten met een of ander zeurverhaal van jouw vriendin, zal hij niet snel conclussies trekken en luistert gewoon naar je. Er is een grote kans dat jij jouw relatie problemen aan de single vriend vertelt dan al je bezette vrienden. Jouw bezette vrienden kunnen namelijk al snel een oordeel vellen over de hele situatie terwijl jij eigenlijk gewoon jouw zeurkwartiertje in wilt zetten.

Dankzij hem ontmoet je snel nieuwe mensen

Single vrienden zijn vaak sociaal ingesteld door de vele feesten die zij afstruinen. Ze houden hier contacten aan over die hij natuurlijk weer netjes voorsteld aan jou. Je hoeft ze niet allemaal te mogen, maar jouw kenniskring wordt groter wat een dikke plus is natuurlijk.

Total
0
Share