Boek een hostel in eigen land (of stad)!

CREDITS: The Student Hotel

Dit jaar al vier weekendjes weg geweest én drie weken in Zuid Amerika rond gereisd? Mja, dan kan ik me voorstellen dat de liquide middelen niet helemaal toereikend zijn om er nog een keer goed op uit te gaan. Het is immers niet altijd feest! Of toch wel?

Ben jij ook zo iemand bij wie na twee weken in Nederland te zijn geweest, dat het weer gaat kriebelen om er op uit te gaan? Nieuwe mensen te gaan ontmoeten. Dan moet je dit echt eens doen: een hostel boeken in ons eigen land. Of zelfs je eigen stad!

Amsterdam

Begin deze maand was een van de mooiste feestjes van onze hoofdstad, Valtifest. Heel Carnaval-hatend Amsterdam laat voor één keer hun principes gaan en doen één dag lang of ze niet wijs zijn. En omdat het (homo)sexueel moet dat gewoon kunnen in de hoofdstad, toch ;-). Maar goed, na zo’n feestje wil je niet nog in de trein terug naar Den Bosch, dus regelden we een kamertje in het nieuwe Generator Hostel, aan het Oosterpark.

Hostel

Het feestje was om 12u al afgelopen en we besloten de after ín het hostel te gaan doen. Bij binnenkomst zat het vol met gasten van zo’n beetje alle nationaliteiten. Zij wilden absoluut nog niet slapen, dus pas toen de zon op kwam gingen we onze kamer in. Kijk, schattige – maar toch ook een beetje wulpse – Engelse kleuterjufs hun eerste shotje wiet ooit geven, maak je niet mee als je thuis of in een hotel slaapt. Daarom: hostel.

Generator

De Generator zit gevestigd in het voormalige gebouw van de Zoölogische Universiteit en dat laten ze graag terug komen in het design. Hip gemixt met oldschool is de juiste omschrijving van het interieur. Zo zijn de library en collegezaal nog vrijwel volledig intact gelaten en dienen als indrukwekkende chill-out lounges. Je kunt, zoals wij deden voor privékamers kiezen of voor een gedeelde kamer gaan. Maar het mooiste is toch wel: in de kelder zit een club! Nooit meer naar bed!

The Student Hotel

Een andere optie is The Student Hotel, wat eigenlijk ook heel erg als een hostel aandoet. Jongeren over de hele wereld overnachten in het hotel en als je ‘s ochtends naar de ontbijtzaal loopt zie je bezoekers in hun badjas rondlopen van de kamer waar ze overnacht hebben, richting de kamer die ze eigenlijk geboekt hadden. Naughty!

Maar wel gezellig! The Student Hotel is te vinden in veel verschillende steden, zoals Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam en er is zojuist ook een in Groningen geopend. Toch liever naar het buitenland? Check Parijs en Barcelona!

 

Total
0
Share