Beroemde uitspraken die jou een betere man maken

CREDITS: Skeeze

Van de geweldige Martin Luther King Jr. tot aan Ghandi. Als je een kijkje neemt in de geschiedenis zijn er talloze geweldige uitspraken gedaan door grote mensen. Het brengen van een belangrijke boodschap, het delen van een mening, het uitdrukken van je emoties: deze slagzinnen hebben het allemaal. Ze brachten ons destijds wat we nodig hadden, of het nu een traan, strijdlust of humor was.

Als man sta je wel vaker voor het dilemma dat het moeilijk is om de juiste woorden te vinden. Wij weten dat het zoeken naar woorden soms moeilijk kan zijn. Of het nu gaat over een kaartje schrijven voor je vriendin op Valentijnsdag, of praten op de bruiloft van je beste vriend: woorden schieten soms te kort. En laten wij nu voor jou een aantal héle goede voorbeelden hebben uit de geschiedenis, om je te inspireren. Hier voor jou vijf beroemde uitspraken die jou gegarandeerd gaan helpen met je leven.

Beroemde uitspraken om je leven te beteren

1. I Have a Dream, Martin Luther King

Waarschijnlijk één van de meest beroemde uitspraken in de geschiedenis, en ook gelijk een van de meest invloedrijke. Ten midden van een van de duisterste periodes in de Amerikaanse geschiedenis, een periode van ongelijkheid en racisme, bracht Martin Luther King hoop aan de mensen. Hij liet weten dat hij vertrouwde in een betere toekomst, dat hij geloofde in zijn droom. Hij bracht verlichting in een tijd van wanhoop.

Door gebruik te maken van een woord als ‘dromen’ wakkerde hij onze fantasie aan, mensen gingen nadenken en dromen over een betere wereld. Door gebruik te maken van woorden die gaan over emotie, roep je persoonlijke betrokkenheid op bij mensen. Daarnaast maakte hij veel gebruik van de toekomst: geen kritiek op nu, maar juist goede hoop en ideeën voor de toekomst.

De les die jij hieruit kunt halen: toon emotie en liefde, laat je vechtlust zien en wees niet bang om op te staan en je woord te verkondigen.

2. Blood, Toil, Sweat and Tears, Winston Churchill

Bloed, zweet en tranen. Het was niet alleen een gouden hit van André Hazes, maar had ook nog écht impact op onze geschiedenis. Engelands beroemdste minister president bezorgde ons deze zin toen hij tijdens de tweede wereldoorlog het Engelse volk overtuigde dat hij hen zou leiden naar de overwinning. Hiermee bewees hij dat hij de juiste man was.

Krachtige woorden waren het, allemaal roepen ze een vorm van emotie bij ons op. Ze spreken ons persoonlijk aan omdat ze ons oproepen tot volhouden. Tot het alles geven en vechten. Doe Churchill na en sta achter jezelf, ook al doen anderen dit niet. Blijf vechten voor wat je gelooft.

3. Ich Bin Ein Berliner, JFK

Het was een grootse toespraak in Berlijn van de toenmalige president van Amerika en wordt als één van de belangrijkste speeches tijdens de Koude Oorlog beschouwd. Niet alle beroemde uitspraken verlopen soepel, en dit is daar een voorbeeld van. Amerika liet zien dat zij achter de Duitsers stonden en ze steunden. Dat ze zich in hen verplaatsten, dat ze hen aanvoelden. Een prachtige gedachte die een einde maakte aan wederom een dramatische tijd in onze geschiedenis. Helaas raakte deze boodschap een beetje verloren in de vertaling.

Bedenk jezelf bij het schrijven van een uitspraak: wat wil ik brengen, en hoe kan ik dit op de juiste manier brengen? Vooral wanneer je jezelf in een andere taal uit wil drukken is het belangrijk dat je voldoende research doet. Ken het taaltje en de uitspraken. Zo voorkom je dat je jezelf vergelijkt met een gevuld broodje, want we hebben allemaal gezien dat het dus de beste kan overkomen.

4. Questioning The Universe, Stephen Hawking

In zijn TED-talk in 2008 riep Stephen Hawking verschillende vragen bij ons op. Wat is het universum precies? Waar komt het leven vandaan? Zijn wij alleen in het universum? Dingen die voor ons altijd vanzelfsprekend leken of juist erg onduidelijk werden door hem met ons besproken. Een groot moment voor ons, maar ook voor de wetenschapper. Veel van zijn bevindingen werden namelijk gedeeld. Hawking heeft dan ook meerdere beroemde uitspraken op zijn naam staan, maar ook veel beroemde vragen.

De waarheid is niet altijd wat hij lijkt, leerde Hawking ons. Als man hoef je niet altijd van de voorgeschotelde waarheid uit te gaan. Blijf nieuwsgierig, denk na. Vind je eigen waarheid. Als je vriendin je dus in de toekomst verteld dat je fout zit, durf je twijfel uit te spreken. Ga tegen de wetenschap in, durf onderzoek te doen naar andere mogelijkheden en vecht haar waarheid aan.

5. Barack Out, Barack Obama

Daar stond hij dan, de man die jarenlang president was geweest van de Verenigde Staten. Een man waar velen tegenop keken, waar weinig mensen afscheid van wilden nemen. Iedereen keek vol verwachtingen naar zijn afscheidsspeech, die hij bracht met veel emotie. Als afsluiting toonde hij opnieuw zijn humor door een mic-drop te doen en zijn mooie carrière te beëindigen met de woorden: ‘Barack Out’

Obama leerde ons in zijn afscheidsspeech om af te sluiten als een baas. Ben vooral geen softie, emotie mag in je speech maar beëindig hem vooral krachtig en memorabel. Mensen herinneren zich toch vooral het einde van je speech, samen met een paar hoogtepunten. Vergeet die laatste knal dus vooral niet, al hoeft dit niet per se te betekenen dat er een microfoon moet sneuvelen.

Total
0
Share