De nieuwste motorfiets van Bandit9 is een sci-fi meestwerk

Het nieuwste ontwerp Bandit9, de bijzondere motorproducent uit Vietnam, is – opnieuw –  een prachtig model. Strak, snel, modern. Het L-concept is namelijk geen gewone motorfiets, maar een waar sci-fi meesterwerk.

Bandit9

De motorproducent uit Vietnam is bekend vanwege zijn futuristische motorfietsen. De bijzondere modellen worden wereldwijd in musea en tentoonstellingen getoond voor het grote publiek. Bijna alle details van ieder ontwerp zijn handgemaakt met precisie en vakmanschap. Het nieuwste model, het L-Concept, is een eerbetoon aan de beste sci-fi films. Het model is ontworpen met dezelfde doeleinden: vooruitgang boeken en het innoveren van de mensheid.

Sci-fi kunstwerk

Het L-Concept is een functioneel kunstwerk. Met de prachtige handgemaakte details en het bizarre ontwerp is het ontwerp op een heel ander level dan iedere andere motorfiets. Het brengt al je fictie-fantasiën tot leven, met name door de extreem glanzende stalen behuizing dat een zuiver beeld schept.

Het eerst wat opvalt, is natuurlijk de body: het zuivere beeld van de extreem glanzende roestvrij stalen behuizing. Onder de balk in het midden hangt de straalmotor oftewel de ‘USS Enterprise-reactor’. Zo is de motor verstopt in een even glanzende motorkap, om het model snel te laten lijken, zelfs als hij stilstaat.

Aan de voorkant vind je één rij LED lampen die bevestigd zijn aan het L-vormige stuur. De hendels zijn handgemaakt en op maat gebeiteld uit aluminium. De bedieningsknoppen zijn slechts een paar schakelaars en knoppen zodat je het gevoel hebt alsof je op de snelste motorfiets ooit zit. Uiteraard is zelfs het zadel comfortabel met een op een maat gemaakte zit van leer. De dunne profielbanden en aluminium-spaken maken het totaal plaatje af. Een en al klasse, schoonheid en snelheid.

Specificaties

De motor is verstopt in een soort rechthoekige, stalen tank en luchtgekoeld. Hij start elektrisch en kan zo’n 110 km per uur. De bijzondere motor is 230 cm lang en weegt 135 kilo. De velgen van 21 inch zowel voor en achter maken het plaatje compleet.

Zoals ieder model van Bandit9 worden ook van het L-Concept maar een aantal stuks gemaakt. Van dit model waren er negen beschikbaar. Voor slechts $10.950,- (omgerekend zo’n €9200,-) wordt er een bij jou voor de deur geleverd. Maar je moet wel snel zijn, want er is er nog maar eentje over.

Total
0
Share