Baarden zijn voor lelijke mensen | De Zeiksnor

Vorige keer: Jay Alvarrez

Hmm, eigenlijk is het wel heel typisch om je rubriek ‘Zeiksnor’ te noemen en dan te gaan zeiken op baarden. Maar ik kan je alvast weggeven, ik ga niet zeiken op baarden. Baarden zijn juist geweldig, vooral voor lelijke mensen!

Schoonheid

Even voor de mensen die zeggen dat echte schoonheid van binnen zit: ga fietsen, we hebben het over uiterlijke kenmerken. En wanneer iemand, over het algemeen, als ‘knap’ beschouwd wordt, heeft dat te maken met verhoudingen. Smaken verschillen natuurlijk, maar voor elke smaak zijn verhoudingen toch wel écht het belangrijkste. Als we ons alleen even richten op het gezicht, is het gewoon niet heel mooi als iemand z’n linker oog een heel stuk lager staat dan het rechter, zoals bij deze beste man. Een overdreven lang hoofd of hele grote neus, is over het algemeen niet echt ‘aantrekkelijk’. Maar je ziet veel deze uiterlijke kenmerken alleen als het gehele hoofd te zien is. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld je ogen ten opzichte van je mond. Staat dit perfect in verhouding? Mooi. Zo niet? Dan kunnen je ogen en mond apart heel mooi zijn, maar gewoon minder nice naast elkaar. Zorg dus dat ze minder goed zichtbaar zijn bij elkaar!

Zonnebril

Wat zomers de zonnebril voor vrouwen doet, doet een baard voor mannen. In elk seizoen. Hoe vaak denk je: “Wow, chick.” En zodra ze haar zonnebril af zet: “Hmm, mwaa…”. Ofwel: hou die zonnebril maar op! Dit geldt ook voor een baard. Is je kaak vol behaard, dan verhul je mooi het feit dat je geen sterke kaaklijn hebt én dat je mond niet heel mooi in verhouding is met je neus (bijvoorbeeld). Je legt de focus op die betoverende ogen van je! Het werkt echt, halve gezichten zijn vaak mooier dan hele.

Mocht je nou ogen hebben, die niet om aan te gluren zijn. Ga dan voor een zonnebril (én eventueel een baard)!

Baard, ideaal voor lelijkerds

Rock je een blotenbillengezicht niet? Neem dan dus een baard! Al is het wel uit onderzoek gebleken dat de trend dit jaar echt ten einde gaat komen. Maar wat boeit het?

Zijn alle mensen die een baard hebben dus lelijk? Nee, juist niet. En ook bij knappe mensen kan een baard goed staan, maar ze hebben het gewoon niet nodig.

Groeten,

Iemand die graag een baard zou kunnen laten groeien.

 

Total
8
Share