5 Lessen van Mexicanen voor de warme dagen

Afgelopen weekend heeft half Nederland op of aan het water doorgebracht en ‘s avonds met een biertje in de hand en een worstje op de grill. En zo hoort dat ook. Geniet ervan zolang het duurt. Maar, zo Nederlands als dat we zijn, er is altijd wat te klagen: slapen in deze warmte gaan wat minder makkelijk, je wordt sneller moe, maar bijvoorbeeld ook sneller dronken, je zweet eerder, hebt geen zin om te sporten of huishoudelijke dingen te doen zoals koken (behalve barbecuen), enzovoorts… Daarnaast moet je natuurlijk wel goed voor jezelf blijven zorgen!

Dus we kunnen wel wat tips gebruiken van ervaringsdeskundigen. We zijn wat rond gaan zoeken én vragen (credits voor mijn vriend José González), en zijn tot de conclusie gekomen dat Mexicanen de leukste tips hadden!

Zo ownen Mexicanen de hitte

1. Gehydrateerd blijven

Of het nou warm of koud is, Mexicanen grijpen élk moment aan om een dikke barbecue te organiseren. En daarbij worden heel veel biertjes gedronken. Zoals je weet zijn Mexicaanse biertjes wat dorstlessender dan de pils die wij hier kennen, dus helemaal top om te hydrateren! Natuurlijk gepaard met heel veel water, want van alcohol droog je uit! Drink op een warme dag minstens 3 liter.

Als je denkt dat ze in Mexico de hele dag Desperado’s en Coron(it)a drinken, dan heb je het mis. Corona’s hebben ze wel, maar is echt een exportproduct. Ze drinken liever Modelo, XX Lager of Tecate Light.

Mexican BBQ

2. Pittig eten

Je zou het niet zeggen, maar pittig eten is ontzettend goed voor je op warme dagen. Ga maar eens na, hoe warmer het klimaat, hoe pittiger de locale bevolking eet. Spicy is ten eerste goed voor je omdat je er extra van gaat zweten, en zweet is jouw persoonlijke airco! Veeg het dus ook niet af. Daarnaast houdt pittig eten je suiker- én zoutwaarden op pijl. En ten slotte kan pittig eten ook functioneren als pijnstiller. Hoofdpijn na al die biertjes in de zon? Gooi wat pepers door je eten en je kan er weer een hele avond tegenaan.

Heatwave

Daarom zijn we ook zo enthousiast over de nieuwe smaak van Doritos Heatwave. Deze smaak omvat de essentie van de Mexicanen. Er zijn twee varianten. Eerst een zoete BBQ of Chipotle Cream smaak, daarna de spicyness waar de Mexicanen zo dol op zijn. Ideaal voor dagen met tropische temperaturen.

Voor ons Nederlanders is het natuurlijk wel even wennen, al die hete smaken, waardoor een glas water on the side geen overbodige luxe is. En dat glas water kun je weer bij die drie liter tellen 😉

3. Verkoeling zoeken

Poolparty’s

Als er ergens veel poolparty’s zijn, dan is het wel in Mexico! Het is niet voor niets dat veel Amerikanen tijdens de Spring Break in Cancun te vinden zijn. Maar de Mexicanen zelf kunnen er ook wat van. Van jong tot oud, bij elk feestje hoort een zwembad.

Sombrero’s

Loopt iedereen in Nederland op houten klompen? Nee, niet meer. Loopt iedereen in Mexico met een sombrero? Wat denk je zelf? Hooguit een paar toeristen. Maar ooit was het wel zo! En de reden daarvoor was verkoeling! Een enorme schaduw voor jezelf creëeren, zodat je niet de hele dag in de brandende zon loopt. Nu is de tip niet om een sombrero aan te schaffen, maar wel om een pet of hoed te dragen. Zoals de Mexicanen nu ook regelmatig doen.

Foto: Yelp

4. Niet te veel doen

Maar wat de Mexicanen nog vaker doen, is niks. Het is echt niet zo erg als in films waarin je ze uren lang tegen een boom aan ziet hangen en het vertikken om te werken.  Sterker nog: de werkeloosheid is in Nederland momenteel hoger dan in Mexico (5,1% tegenover 3,5%, volgens Investing.com). Maar de efficiëntie ligt wel een stuk lager, wat niet gek is in die dagelijkse hitte. De essentie is, neem genoeg rust, slaap veel en werk niet te hard. Een lastige tip voor een Nederlander om aan te voldoen, maar zeg nou eens eerlijk: klinkt het niet als muziek in de oren?

Tips van Mexicanen

Total
1
Share