De ultieme bucketlist voor adrenaline junkies

CREDITS: Foto: Andrei Castanha

Eat. Sleep. Work. Repeat: we doen het allemaal, dat is nu eenmaal het leven en het is oké. Toch is het gruwelijk te gek om eens in de zoveel tijd even een dikke adrenaline booster op te zoeken. En dat doe je uiteraard met niemand anders dan je bloedeigen homies. Bonus: als je onze bucketlist volgt zie je ook nog wat van de wereld. #squadgoals

Deze zieke activiteiten moet je met je vrienden gedaan hebben

Downhill Mountainbiken in Zwitserland

Skiliften zijn alleen voor wintersport? Dan ken je downhill mountainbiken nog niet. Bij deze activiteit word je door middel van een skilift bovenop een berg getakeld en vervolgens race je met een loeiharde snelheid van de berg af. Tussendoor ontwijk of knal je over obstakels als rotsen en bomen en race je door extreme kombochten. Downhill mountainbiken wordt bijna altijd op een parcours gedaan en die zijn er zowel voor beginners als gevorderden. De gaafste plek om te downhill mountainbiken zijn de Zwitserse Alpen. Het stikt er van de 4000 meter hoge pistes en dus zit je hier op de juiste plek voor deze extreme sport.

P.S. Geen zin in een schrale reet? Vergeet dan je vaseline niet.

Foto: Eerik Sandstrom

Skydiven in Sydney

Oké, skydiven hoort toch wel op ieder z’n bucketlist thuis want het is misschien wel de meest uitdagende en adrenaline-kickende sport die er is. Wat je er voor nodig hebt? Voornamelijk een aardige dosis lef want het is niet weggelegd voor watjes. Natuurlijk kun je je allereerste sprong niet alleen doen en start je dus met een tandemsprong. Bij Skydive Sydney kun je vervolgens een week lang trainen om je A-licence te halen waarmee je voortaan over de hele wereld solo mag springen. En geloof me, wanneer je uit een vliegtuig durft te springen, durf je voortaan álles.

Basejumpen in Griekenland

Één van de mooiste stranden van Griekenland is Navigo Beach op Zakynthos. En laat dat nu ook hét basejump paradijs van Europa zijn. Voor het geval je niet weet wat basejumpen is: basejumpen is in principe hetzelfde als skydiven alleen spring je hierbij niet uit een vliegtuig maar van een hoog gebouw of van een, zoals in dit geval, hoge rots. De rots bij Navigo Beach, ook wel Shipwreck Beach genoemd, is 200 meter hoog en zodra je springt heb je zo’n 2 tot 5 seconde de tijd om je parachute te openen. Je hebt bij basejumpen geen reserveparachute dus stuur je moeder op z’n minst even een lief afscheids-appje voordat je springt.

In de zomer wordt op Navigo Beach het BASE Jump Boogie Event georganiseerd waarbij de beste basejumpers ter wereld meer dan 300 sprongen maken in vijf dagen tijd. Check de gave beelden hieronder!

Bodysurfing in California

Surfen is gaaf maar niet iets dat je even snel leert. Het vereist veel, heel veel oefenen om een beetje feeling met je surfboard te krijgen. Geen zin om zo lang te trainen of heb je niet eens de kracht om er aan te beginnen? Dan is bodysurfing dé uitkomst. En inderdaad, zoals het woord al zegt, dit is surfen met je body. Zonder surfboard dus. Eventueel met vinnen om je hand. Nu is er zelfs een stuk zee, The Wedge bij Newport Beach in Californië, die speciaal voor bodysurfers wordt vrijgehouden en waar je de meest zieke golven kunt pakken. Denk hierbij aan piramidevormige golven van zo’n 9 meter hoog. Kijk, dat noemen we nou eens golven.

Foto: Drew Farwell

Cliff Skiing in de Franse Alpen

Deze activiteit is eigenlijk alleen maar weggelegd voor de die hard wintersportfanaten(lees: ervaren skiërs). Ga jij iedere winter met je vriendenclubbie de normale pistes onveilig maken, dan is het een uitdaging om dit jaar voor cliff skiing te kiezen. Het idee is heel simpel: je bindt een paar ski’s onder je voeten en skiet in volle snelheid van rotsen en kliffen af. In praktijk is het toch best wel een klein beetje lastig. Daarom kun je dus in Tignes, Frankrijk, terecht voor cliff skiing en snowboarding terwijl je vast zit aan een bungeejumptouw. Op deze manier donder je niet met je snuffert de sneeuw in en stuiter je meteen weer naar boven om door te gaan naar je volgende sprong.

In onderstaande video kun je het wereldrecord cliff skiing bekijken: deze guy skiet gewoon even van een 78 meter hoge klif af. Sick!

 

Total
3
Share